РАХУНКОВА ПАЛАТА

29.12.2006

120 000 000 євро

Європейський Союз планує надати Україні як бюджетну підтримку, повідомляє УНІАН. Ці кошти надiйдуть безпосередньо в державний бюджет України на здійснення реформ. Основними секторами, для розвитку яких призначена вказана допомога, є: управління державними фінансами, енергетика і реадмісія.

619 тисяч українців

хочуть стати американцями. Саме стільки заявок від наших земляків надійшло до Державного департаменту США для участі у візовій лотереї DV-2008 (розіграш «грін-кард»). До речі, 41 відсоток бажаючих стати американцями припадає на країни Африки. Але більше всього заявок надійшло із Бангладеш, на другому місці — Нігерія. А Україна — на третьому.

70 тисяч юристів

щороку готують українські вищі навчальні заклади. Попри це, в Україні існує дефіцит кваліфікованих спеціалістів-правників. Про це заявляє прес-служба Мін’юсту. На сьогодні в державі створено більш як 300 ВНЗ, що здійснюють підготовку юридичних кадрів. Водночас у центральних органах виконавчої влади залишається незаповненими 15 відсотків вакансій у юридичних службах (найбільш неукомплектовані юрслужби Мінпаливенерго, Міноборони, Мінохоронприроди, Мінтрансзв'язку, Мінохоронздоров'я та ДПА) Не одержують постійної правової допомоги 52 відсотки підприємств, установ, організацій усіх форм власності.

70 тисяч пасажирів

зустріне Новий рік в українських потягах. Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці». При цьому загальний пасажиропотік 31 грудня становитиме близько 130—140 тисяч пасажирів.

50 тисяч міліціонерів

охоронятимуть спокій українців під час святкування Нового року та Різдва Христового. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Михайло Вербенський.

11 тис. квартир

залишаються порожніми у Донецькій області. Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Юрій Хіврич. За його словами, квартири порожні, тому що з регіону активно виїжджають люди. А найпроблемніше місто на Донбасі — Селідове, де порожні близько 2 тисяч квартир.

400 доларів —

така зарплата влаштувала б українців. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка спільно з Центром «Соціальний моніторинг». Причому жителів сіл влаштувала б зарплата — 1350 гривень. Городяни в середньому хотіли б заробляти на 700 гривень більше.

79 відсотків українців

планують зустріти Новий рік вдома, в колі сім’ї та друзів. Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведені Українським інститутом соціальних досліджень та Центром «Соціальний моніторинг». 12 відсотків планує зустріти Новий рік у гостях у друзів або знайомих, 5 відсотків — святкуватимуть у ресторані, кафе або нічному клубі. По 1 відсотку українців віддали перевагу святкуванню Нового року на центральній площі свого міста, на курорті або за кордоном. При цьому 48 відсотків українців вважають, що їхнє життя або трохи, або докорінно поліпшиться у наступному році, 34 вважають, що їхнє життя суттєво не зміниться, а 11 відсотків гадають, що їхнє життя погіршиться.

62 роки

у середньому живуть українські чоловіки, тоді як у жінок середня тривалість життя становить 73 роки. Про це повідомив представник ООН в Україні Борис Верник. За його словами, кількість чоловіків в Україні різко скорочується: 40 відсотків 16-річних підлітків мають шанс не дожити до пенсійного віку. Ймовірність смерті в працездатному віці становить 38 відсотків, повідомляє УНІАН. Українські чоловіки вмирають у середньому на 5—7 років раніше, ніж їх однолітки на Заході.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>