Позиційна війна:

20.12.2006

      Підвищаться тарифи чи не підвищаться? Шевченківський суд столиці (що вже казати про саму Київраду) ніяк не визначиться в цьому питанні. Спочатку він призупинив дію рішень Київміськадміністрації про підвищення з першого грудня тарифів на комунальні послуги. Команда Черновецького подала апеляцію, і судді, вочевидь не знайшовши що заперечити, скасували свою попередню постанову. Але вчора той самий Шевченківський суд знов «притримав» тарифи Черновецького, повідомляє «Кореспондент».

      Цього разу з адміністративним позовом до суду звернулися чотири депутати Київради від БЮТу: голова фракції Тетяна Мелiхова, Олександр Клюс, Юрій Дмитрук та Сергій Мельник. У позові депутати просили визнати підвищення тарифів протиправним і скасувати відповідні розпорядження КМДА. Відтак нові тарифи не скасовано, а просто призупинено на час, протягом якого суд розглядатиме депутатський позов і оцінюватиме легітимність рішень міськдержадміністрації. «Визначення суду таке: клопотання про забезпечення адміністративного позову забезпечити... зупинити дію розпоряджень Київміськадміністрації», — повідомила пані Меліхова.

      На вчорашній сесії Київради опозиція запропонувала взагалі скасувати підвищення тарифів: «На виконання ухвали суду ми просимо скасувати деякі пункти розпоряджень про підвищення тарифів», — сказала Тетяна Меліхова. Леонід Черновецький відповів, що ухвала суду — лише процедурне питання для подальшої роботи і на цій підставі не можна скасовувати розпорядження КМДА. Однак мер погодився поставити нові тарифи на голосування і на момент, коли здавався цей номер, депутати ще не прийняли рішення з цього питання.

      Тим часом його тарифи не до вподоби й прокуратурі міста Києва, яка внесла до КМДА подання про незаконність розпоряджень щодо підвищення плати за комунпослуги. Про це оголосив на сесії «нашоукраїнець» Володимир Присяжнюк, голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

      А кияни, втомлені бюрократичною «війною паперів», чекають на квитанції за грудень. Тоді остаточно з'ясується, хто в ній переміг. Правда, платити за ними збираються не всі: хтозна, які зміни ще торкнуться тарифів.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Київрада прийняла до розгляду проект міського бюджету на наступний рік

      Начальник головного фінансового управління Віктор Падалка оприлюднив цифри, за якими прогнозований обсяг прибутків міськбюджету становить 14 мільярдів 329,4 мільйона гривень. Головним джерелом прибутку є податок на доходи фізичних осіб — 73% з урахуванням субвенцій з держбюджету. Порівняно з роком, що спливає, надходження з податку має зрости на 43,6% або на 2 мільярди 80 мільйонів гривень, в першу чергу через підвищення ставки податку з доходів фізичних осіб з 13 до 15%, що вступає в дію з 1 січня.

      Прогнозовані видатки бюджету на 2007 рік становлять також 14 мільярдів 329,4 мільйона гривень. Серед найбільших видатків: на будівництво — 2 мільярди 422 мільйони гривень, на освіту  —1 мільярд 588 мільйонів, на охорону здоров'я — 1 мільярд 397 мільйонів, на соціальний захист та соціальне забезпечення — 1 мільярд 804 мільйони, житлово-комунальне господарство — 586 мільйонів гривень.

      Начальник головного управління економіки КМДА Денис Басс відзначив, що головний фінансовий документ столиці розраховували, виходячи з нових тарифів на житлово-комунальні послуги.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>