Джакузі в підвалі... райради

05.12.2006

      Приводом для візиту вінницького міського голови Володимира Гройсмана до будинку, де розташована Ленінська районна рада, стало рішення обласної ради про повернення приміщень, які займають районні в місті ради, у власність міської територіальної громади. Проїжджаючи повз нього, Володимир Гройсман вирішив оглянути будівлю. Переступаючи поріг, він і гадки не мав про несподівані сюрпризи, які на нього чекали.

      Перша несподіванка, отримана на тих оглядинах: у підвалі райради працює... ювелірна майстерня. Міський голова, його заступники й секретар міської ради, які його супроводжували, достукались у сталеві двері, їм відчинили. Декілька чоловіків за спеціальними столами настільки зосереджено працювали, що навіть присутність великої групи журналістів не відволікла їх від роботи. І тільки один із них відірвався від справ, аби дістати з папки договір, укладений з райрадою на рік, і тим самим засвідчити законність свого перебування у підвалі ради.

      Наступний сюрприз: інший орендар пред'явив договір оренди частини цього ж підвального приміщення строком аж на десять років. І, треба сказати, що облаштувався тут капітально. От тільки діяльність його, склалося враження, не позбавлена присмаку «полунички». Тут без усякого на те дозволу ведеться реконструкція орендованої частини підвалу, споруджуються басейн, солярій, джакузі... «Це не сауна, — кажуть в один голос і орендарі, й орендодавці, — це буде оздоровчий центр».

      Теж непогано, якщо брати до уваги, що створюється він в адміністративному приміщенні органу місцевого самоврядування.

      — А що тут такого? — дивується голова райради Юрій Бондар. — Одні орендарі нам безкоштовно систему вентиляції полагодили, інші — сантехніку. Ми б на це ніколи грошей не знайшли...

      — Не райрада, а філія комерційної структури, — вирвалося у Володимира Гройсмана. — Спробуйте тільки уявити, щоб у підвальному приміщенні міськради була сауна, на першому поверсі — дискотека, на другому... Слів не вистачає...

Іван КОВТОНЮК.