РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.12.2006

32 мільярди гривень

«відмили» в офшорах українці з початку 2006 року. За даними Держкомітету фінансового моніторингу, за 9 місяців підрозділи комітету передали в правоохоронні органи матеріали з 498 справ із підозрою у відмиванні коштів. Але в суди було передано лише 18 справ, і лише по шести з них суди винесли вироки.

Понад 54 мільйони гривень

закладено у проект держбюджету на 2007 рік — на придбання апарату «гама-ніж».

Цей апарат безболісно руйнує пухлини і метастази в головному мозку, лікування за допомогою гамма-хвиль безпечне і не викликає ускладнень, процедура безкровна, не вимагає анестезії, трепанації черепа і безпосереднього втручання в мозок.

50 мільйонів доларів 

готові вкласти американські інвестори в будівництво в Донецьку медичного містечка.  Як повідомляє прес-служба мерії міста, містечко складатиметься з 9 медичних відділів, швидкої допомоги, сучасного діагностичного центру, клініки на 200 ліжок. Зараз мерія міста вивчає цю пропозицію.

4,13 мільйона мешканців

живе насправді сьогодні у Києві (за офіційною статистикою — їх 2,7 мільйона). Такі дані «Газеті по-київськи» оприлюднив директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко. Ця кількість городян була підрахована за середнім споживанням хліба у столиці.

2647 вбивств

скоєно в  Україні за 10 місяців цього року. 21 вбивство скоєно на замовлення. Про це повідомив генпрокурор України Олександр Медведько. Цьогоріч нерозкритими залишаються 144 вбивства, тобто кожне двадцяте. Також на сьогодні невідома доля 5 тисяч осіб, які зникли безвісти, серед них 1180 — у 2006 році.

Майже 500 підприємств

у Києві є потенційно небезпечними і загрожують місту катастрофами. 38 підприємств із цього списку вкористовують у виробництві небезпечні хімічні речовини, а 2  є радіоактивно небезпечними. Всі ці об'єкти належать до небезпечних, згідно з нормативними документами, повідомив начальник Головного управління МНС України в Києві Віктор Гвоздь.

Лише 127 здравниць

із 645 працює на сьогодні в Криму. Заповнені вони приблизно на  44,2 відсотка.

      Про це свідчать оперативні дані Міністерства курортів і туризму Криму. Загалом цьогоріч на півострові відпочило понад 5 мільйонів курортників.

67 протоколів

за фактом незаконної вирубки ялинок було складено в Київській області минулого року. З порушників стягнуто майже 5 тисяч гривень штрафів. За словами еколога Володимира Борейка, це крапля в морі, якщо врахувати, що в столицю напередодні Нового року ввозять близько мільйона вічнозелених дерев. Кожне друге з них зрубане браконьєрами.

Лише 23 відсотки українців

вважають себе щасливими людьми. Такі дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. Ще 29 відсотків опитаних вважають себе швидше щасливими, ніж нещасними, а 25% — і щасливими, і ні. Лише 9% українців вважають себе нещасними, а 11% — швидше нещасними людьми, ніж щасливими. У минулому році нещасних українців було 11 і 14 відсотків відповідно.

Кожна 3-тя дитина,

яка народжується в світі, є незапланованою. Про це свідчать результати масштабного дослідження, що проводилося в Новій королівській лікарні Единбурга. Але майже у половині випадків небажаних вагітностей батьки вирішують залишити дитину. Серед жінок, які вирішують зробити аборт, тільки чверть завагітніли в результаті незахищеного сексу, що свідчить про недостатню надійність сучасних методів контрацепції.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>