РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.11.2006

124 мільйони 

сліпих людей, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, нараховується в світі.    

      Медики зазначають, що до 2020 року кількість незрячих може зрости вдвічі.

41,5 мільйона українців

є сьогодні абонентами мобільного зв'язку. Лише за жовтень їхня кількість збільшилася на 1,9 мільйона осіб. Лідером тут за підсумками жовтня залишається компанія «Київстар», кількість абонентів якої становить на 1 листопада 18,256 мільйона осіб.

13 мільйонів доларів

отримає у 2007 році Державна прикордонна служба від уряду США на реалізацію програм із запобігання поширенню зброї масового знищення, ядерних і радіоактивних матеріалів. Ще 8 мільйонів євро планується одержати від Європейської комісії на посилення прикордонного менеджменту на україно-молдовській ділянці державного кордону.

3 мільйони тонн

цукрового буряка зібрала «найсолодша» область України — Вінниччина. Це на 748 тисяч тонн більше, ніж торік. Середня врожайність цукрового буряка на Вінниччині склала 296 центнерів з гектара, а цукристість — 16,4%. В області, де працює 21 цукровий завод, цьогоріч планують виготовити 300—310 тисяч тонн цукру, тобто майже 15% від загальнодержавного виробництва.

100 тисяч жінок

щороку помирає в світі після невдалих абортів (часто підпільних). Найбільше жінок гине через це в країнах «третього світу» та країнах із міцними релігійними устоями — християнськими та мусульманськими.

Понад 37 тисяч

ДТП сталося в Україні за десять місяців цього року. В цих аваріях загинуло 5 415 осіб і травмовано 46 214 людей. Найпіковішим за аварійнiстю був серпень. А на тижні найбільше аварій, як свідчить аналіз, стається у п'ятницю і суботу.

169,9 сантиметра

— таким на сьогодні є середній зріст європейців, а середня вага — 72,2 кг. Такі дані дослідження «Здоров'я та їжа», опубліковані Єврокомісією. При цьому середній зріст жителів півночі вищий, ніж у «південців». Так, найнижчим є зріст у жителів Мальти —164,9 см., а найвищим — у нідерландців — 174,5 см. Порівняно з 2002 роком, коли подібне дослідження проводилося востаннє, європейці підросли в середньому на 1 см. Також чоловіки в середньому на 12,3 см вищі за жінок, і на 13,1 кг важать більше.

106 гектарів лісу

виділила Івано-Франківська облрада гірськолижному туркомплексу «Буковель» для розширення туристичного комплексу — будівництва нових підвісних канатних доріг та комерційних об'єктів. Як повідомив голова облдержадміністрації депутат облради Роман Ткач, «вже проговорюється питання щодо проведення у 2018 році зимової Олімпіади на «Буковелі».

77 українських військовикiв

загинуло у 2006 році. Торік, за словами міністра оборони Анатолія Гриценка, за цей період загинуло 87 військовиків. Із 77 загиблих цьогоріч на службі загинуло 25, торік — 34. За словами міністра, решта загинула внаслідок ДТП і нещасних випадків. Крім того, цього року в армії зафіксовано 15 самогубств, з них вісім — поза службою (80% цих суїцидів сталися через сімейні причини).

На 6,5 відсотка

збільшилася в нинішньому році кількість мільйонерів у світі. На сьогодні багатіїв у світі нараховується 8,7 мільйона (трохи менше населення Москви). За останні  10 років їхнє число більш ніж подвоїлося. В руках цих людей зосереджено 33 300 мільярдів доларів — чверть світового багатства. За кількістю мільйонерів на першому місці у світі — США, далі йдуть Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Китай.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>