РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.10.2006

Майже 6 мільярдів гривень

у наступному році буде спрямовано на розбудову українських доріг. Це на 14,3% більше, ніж у 2006 році, й на 66% більше, ніж у 2005-му. За рахунок бюджетного фінансування передбачається ввести в експлуатацію 148,6 км автодоріг, капітально відремонтувати 380 км шляхів, а також придбати 257 одиниць дорожньої техніки.

63 мільйони гривень

просить в уряду Одеська облдержадміністрація на розвиток інфраструктури на острові Зміїний в 2007 році. Ці кошти потрібні для продовження берегоукріплювальних робіт і розвитку господарства в заснованому тут селищі Біле.

35 мільйонів гривень

потрібні столичним метробудівцям для продовження будівництва метро на Теремках. Відновити зупинені влітку роботи на ділянці від «Либідської» до «Демiївської» дозволив кредит у 100 мільйонів гривень. Зараз на цій ділянці ведуться роботи, тунель просувається щодоби на 5 метрів.

15 мільйонів гривень

має намір інвестувати в економіку України відома компанія «Марс» (світовий лідер виробництва шоколадних виробів і корму для тварин). Наразі компанія веде переговори з керівництвом Київської області щодо будівництва під Києвом власного заводу. «Марсу» вже запропоновано декілька ділянок для цього.

673 спортивних майданчики

функціонуватимуть в Україні до кінця року. З них — 460 майданчиків загально-фізичної підготовки та 213 спортивних майданчиків з синтетичним покриттям. У наступному році на подальше їх будівництво буде виділено 40 мільйонів гривень.

669 дитячих садків

діє на сьогодні в столиці. Їх відвідують майже 70 тисяч хлопчиків і дівчаток, тобто близько 75 відсотків від їх загальної кількості. Це — один із найбільших показників у країні, оскільки загалом по державі садочки відвідують близько 50 відсотків малюків. А на кожні 100 місць у дитсадках столиці нині припадає лише 95 дітей.

338—766 доларів

на місяць коштує сьогодні в середньому зняти однокімнатну квартиру в Києві. За даними порталу «Нерухомість», двокімнатні квартири відповідно коштують 466—1184 долара, а трикімнатні — 606—1792 долара. Недорогими вважають Деснянський і Святошинський райони столиці, а найдорожчими — Печерський, Шевченківський та Голосіївський райони.

Усього 139 гривень

коштуватиме авіаквиток на будь-який із 14 внутрішніх рейсів авіакомпанії «АероСвіт-Українські авіалінії» (Київ), якщо його придбано не менш ніж за 10 днів. А спеціальна ціна на авіабілети в січні-березні 2007 року становитиме 90—100 гривень. Знижені ціни на квитки діятимуть впродовж року в рамках спеціального експерименту авіакомпанії.

До 20 суден

щоденно охороняють морські кордони України. Це, як правило, 2—4 кораблі та 15—20 катерів, повідомив начальник Управління морської охорони Держприкордонслужби Микола Жибарєв. Загалом на сьогодні до складу морської охорони входять 97 суден — 17 кораблів і 80 катерів. За їхньою допомогою цьогоріч на воді проведено 5 рятувальних операцій, врятовано 9 людей і 3 плавзасоби.

На 5,8 відсотка

зменшилась кількість надзвичайних ситуацій за 9 місяців 2006 року порівняно з 2005-м, повідомила прес-служба МНС. Натомість кількість загиблих у НС зросла на 7,4%, а кількість постраждалих зменшилась на 23%. Кількість загиблих збільшилася за рахунок зростання частки загиблих в аваріях на транспорті, пожежах та під час вибухів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>