НОВИНИ ПЛЮС

23.09.2006
100 квартир — пільговикам

      Голова КМДА Леонід Черновецький вручив ключі від 100 квартир громадянам, які перебувають на квартирному обліку та користуються правом першочергового отримання житлової площі. Як повідомляє УНІАН, квартири надано 24 багатодітним сім'ям (із них дві сім'ї отримали по 2 квартири), 13 сім'ям потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС (2 категорія), 12 сім'ям інвалідів-ветеранів ВВВ, 9 сім'ям інвалідів війни та учасників бойових дій на території інших країн, 7 дітям, які позбавлені батьківського піклування та повернулись із державних дитячих закладів, 8 сім'ям офіцерів, звільнених у запас, 7 сім'ям, хворим на відкриту форму туберкульозу, 7 сім'ям, які перебувають на квартирному обліку у загальній черзі з 1974-1975 років та 11 сім'ям інших пільгових категорій (одинокі матері, ветерани праці, онкохворі тощо). На сьогодні в Києві потребують житла 145 тисяч осіб.

Грузія матиме посольство

      Земельну ділянку на вулиці Олеся Гончара, 22, Київрада ще два роки тому передала для будівництва резиденції посла Грузії в Україні. Але мешканці прилеглих будинків подали позов до Шевченківського районного суду із проханням скасувати дане рішення. Втім служителі Феміди відмовили у задоволенні цього позову. Тепер дипломати мають повне моральне право там будувати, повідомляє сайт КМДА.

Стихійні ринки стануть легальними

      16 стихійних ринків перетворять на офіційні міні-базарчики. Про це повідомляє прес-служба КМДА. За інформацією заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, вони перебуватимуть не у приватних руках, а здобудуть статус комунальних. Нині спеціальна комісія саме працює над узаконенням земельних ділянок та вирішенням інших належних питань.

Не вивозять сміття? Телефонуйте

      У КМДА за номером телефону 270-63-33 цiлодобово працює багатоканальна «гаряча лінія». За зазначеним номером кияни можуть заявити про будівельне сміття, яке незаконно викидається під вікна житлових будинків або в жеківські контейнери для побутового дрібного сміття. Як повідомляє УНІАН, відповідні столичні служби негайно реагуватимуть на такі скарги: вживатимуть адміністративні заходи — аж до закриття будівельних об'єктів.

Снаряди біля Шевченка

      У парку імені Тараса Шевченка рятувальники досі знаходять і знешкоджують боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни, які тут виявили днями  під час земляних робіт. Станом на вчорашній  день, повідомляє прес-служба МНС України, вилучено та вивезено 42 артилерійських снаряди.

Грузія йде в НАТО

      Міністри закордонних справ країн-членів НАТО на зустрічі в Нью-Йорку офіційно схвалили початок чергового етапу формалізації вступу Грузії в НАТО — так званого інтенсивного діалогу. Інтенсивний діалог не означає автоматичної гарантії вступу в Альянс, але в остаточному підсумку веде до членства в цьому військово-політичному блоці. «Перед Грузією стоять серйозні проблеми сепаратизму на її території (Південна Осетія та Абхазія. — Ред.), тому (...)  інтенсифікація співпраці з НАТО дасть Грузії більше впевненості у виробленні мирних, дипломатичних підходів до врегулювання всіх тих конфліктів», — цитує РІА «Новості» заступника держсекретаря США Дена Фріда.

Палестина обіцяє визнати Ізраїль

      Глава Палестинської автономії Махмуд Аббас, виступаючи на сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, запевнив, що новий уряд національної єдності має намір відмовитися від насильства і визнати державу Ізраїль, повідомляє радіо «Свобода». Упевненість такої заяви підточують сумніви політологів, адже до нового уряду Палестини, окрім очолюваного Аббасом поміркованого руху «Фатх», увійшли й політики з екстремістського ХАМАСу.

Переворот у Таїланді

      Керівники військового перевороту в Таїланді стали офіційною владою. Вчора король Пуміпон Альядет підписав декрет, у якому визнається цей факт, і затвердив лідера заколоту генерала Сонті на посаді керівника управлінської Ради, передає радіо «Свобода». Новий «військовий» уряд країни пообіцяв провести економічні реформи і за рік відновити у Таїланді демократію.

      Тим часом МЗС України повідомляє, що всі установи у столиці Таїланду — Бангкоку — працюють, громадський порядок нормалізувався, а отже, немає підстав застерігати українських туристів від відвідин цієї країни.

Гроші для кордону з Придністров'ям

      Цього місяця Єврокомісія виділила 3,3 млн. євро на технічне оснащення наддністрянської ділянки українсько-молдовського кордону. За словами голови представництва ЄК в Україні Ієна Боуга, Україні та Молдові буде надано сучасні засоби контролю і комунікації, техніку для посилення боротьби з контрабандою товарів та зброї. Ще 6 млн. євро мусять надійти на ці ж цілі в лютому 2007 року. Крім того, у рамках проекту пройдуть навчання службовців п'яти існуючих на цей час спільних українсько-молдовських пунктів пропуску.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>