РАХУНКОВА ПАЛАТА

08.09.2006
У 3,6 мільярда доларів

оцінюють, за попередніми даними, збитки, завдані війною Лівану. Внаслідок бойових дій у країні зруйновано більше 150 мостів, десятки доріг, промислових підприємств, електростанцій, вузлів зв'язку, автозаправних станцій. Повністю знищено 15 тисяч одиниць житла — приватних будинків і квартир. Усього від війни постраждало 30 тисяч будинків, а на півдні Лівану багато сіл повністю знищено.

229 мільйонів доларів

інвестувала Україна за півроку в економіку інших країн. Як повідомляє Держкомстат, найбільше коштів українські бізнесмени вклали в Росію (107,9 млн. дол.) та Польщу (22,1 млн. дол.). Також українці інвестували в бізнес Панами, В'єтнаму, Іспанії, США, Гонконга, Швейцарії, Латвії, Грузії, Вірменії та інших країн.

До 143 тисяч осіб

пропонує Президент України скоротити Збройні сили до 2011 року. Відповідний законопроект, внесений главою держави, оприлюднено на офіційному сайті ВР. Згідно з цим законопроектом, станом на 30 грудня 2007 року українське військо має нараховувати до 200 тис. осіб; на кінець 2008 року — до 183 тис. осіб; 2009 року — до 165 тис. осіб; 2010 року — до 147 тис. осіб.

53,9 тисячi «квадратів» житла

побудовано в Україні за шість місяців цього року за рахунок коштів державного бюджету. Це на 35,6% більше, ніж торік, повідомив Держкомстатистики. Хоча при цьому частка житла, побудованого за рахунок бюджетних коштів, однак залишається незначною і становить 1,7% від загальнодержавного обсягу.

35 014 одиниць

вибухонебезпечних предметів знайдено, зібрано і транспортовано з початку робіт з ліквідації пожежі і вибухів у Новобогданівці.

10,5 тисячi одиниць техніки

перебувають на оснащенні в МНС. 85 відсотків цього технічного парку потребує середнього чи капітального ремонту або й списання. Для переоснащення рятувальної техніки, за словами міністра Віктора Балоги, необхідно близько 7 млрд. гривень.

128 місце

займає Україна в рейтингу Світового банку по сприятливості бізнесу. За рік Україна просунулася на 4 пункти вгору. А лідирують у рейтингу Сінгапур, Нова Зеландія, США, Канада, Гонконг.

40 відсотків

квартир у новозбудованих будинках мають бути однокімнатнi. Лише так можна буде задовольнити шалений попит на них серед киян. Таку думку висловив експерт, генеральний директор будівельної компанії ЗАТ «МЖК «Оболонь» Василь Антонов. Ці квартири площею 40—50 кв. м розкуповують найшвидше.

13,3 відсотка

нафтопродуктів на українських АЗС не відповідають стандартам. Упродовж семи місяців органи у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту України перевірили 20 млн. літрів нафтопродуктів у роздрібній торговій мережі, з яких 2,65 млн. літрів (13,3%) були забраковані і зняті з реалізації. В цілому порушення були виявлені на 651 (71%) із 916 перевірених АЗС.

Кожні три дні

в Португалії гине один український заробітчанин. Такі невтішні дані повідомив Союз українців у Португалії. Це найвища смертність серед усіх заробітчан, які працюють у цій країні. До речі, українців тут трудиться 250 тисяч.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>