РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.09.2006

Близько 700 тисяч тонн

боєприпасів, що зберігаються на складах України, не потрібні Збройним силам і мають бути утилізовані. За словами міністра оборони Анатолія Гриценка, в першу чергу розвантажать ті склади з надлишковими боєприпасами, що розташовані поряд з великими містами, небезпечними об’єктами, наприклад атомними електростанціями. Загалом в Україні існує кілька десятків складів з боєприпасами.

45 тисяч військовослужбовців

України потребують житла. Верховною Радою затверджено витратити на будівництво житла в цьому році 1,2 млрд. грн., але з цієї суми тільки 350 млн. грн. має бути спрямовано з держбюджету, а решту суми військовим потрібно заробити. Відповідно, будівництво житла для військовослужбовців фінансується на рівні 14—20% від потреби.

31 456 осіб

загинули з початку року в надзвичайних ситуаціях. Зокрема, за даними МНС, від отруєнь померли понад 6 000 людей, втопилися — 1 700 осіб, а у вогні загинули 1 609 українців.

200 туристів

зможе вмістити готель, який планують збудувати в районі Сорочинського ярмарку. Як повідомила директор ТОВ «Сорочинський ярмарок» Світлана Свищева, для цього вже придбано 2 гектари землі.

120 цукрових заводів

України готові до нового виробничого сезону. За прогнозами Мінагрополітики, виробництво цукру в Україні поточного року становитиме 2—2,2 млн. тонн — саме такою є, за оцінками експертів, потреба нашого внутрішнього ринку. Торік в Україні працювало 116 цукрових заводів і було вироблено 1,9 млн. тонн цукру.

116 років

прожила Марія Естер де Каповілья з Еквадору, яка офіційно вважалася найстарішою людиною на планеті (жінка померла в неділю від пневмонії). Марія Естер де Каповілья — однолітка Чарлі Чапліна й Адольфа Гітлера — народилася 14 вересня 1889 року. За даними «Книги рекордів Гіннесса», тепер найстарішою людиною на землі стала 116-річна Елізабет Болден з американського міста Мемфіс, яка на 11 місяців молодша покійної де Каповільї.

Більше 90 ДТП

сталося з початку року на залізничних переїздах. У цих аваріях загинуло 22 людей та 51 було травмовано. Як повідомила прес-служба Мінтрансзв'язку, за 8 місяців 2005 року в Україні на переїздах сталося 73 дорожньо-транспортні пригоди, в яких загинуло 36 і було травмовано 38 осіб.

35 круїзних лайнерів

ще зайде до Одеського порту до кінця курортно-туристичного сезону. За словами начальника морського вокзалу Миколи Маковецького, цього сезону кількість суднозаходів круїзних лайнерів збільшилася на 25% порівняно з минулим роком.

      Усього здійснено 217 суднозаходів, зокрема 30 разів кидали якір у порту великі іноземні пасажирські лайнери.

9 нотаріусів

було позбавлено права на професійну діяльність з початку року. Таке покарання вони отримали за шкоду, завдану громадянам і державі.

      Загалом за цей період до Мін'юсту та обласних управлінь юстиції надійшло понад 800 скарг на дії нотаріусів.

8 кримінальних справ

за фактами незаконного обігу наркотиків порушено міліцією після молодіжного фестивалю «Казантип». Загалом у період проведення фестивалю Управлінням боротьби з незаконним обiгом наркотиків ГУМВС України в Криму було виявлено 30 фактів порушення законодавства про боротьбу з наркотиками, всього з незаконного обiгу вилучено майже 135 г наркотичних засобів і 18 г психотропних речовин, а також затримано 27 громадян.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>