НОВИНИ ПЛЮС

25.07.2006
Блискавка вбила туристів

      Трагедією закінчилася подорож у Карпати трьох туристів з Івано-Франківщини. Страшну знахідку в районі гори Бербенескул виявила інша група туристів. Коли юнаків знайшли, двоє з них, 19-річні Євген та Максим, уже були мертві. Їхній третій товариш Олександр перебував у важкому стані. На місце пригоди вирушив гелікоптер МІ-2 Державного авіаційного підприємства «Карпати Авіа» МінНС України, який забрав потерпілого до лікарні. За попередньою версією, причиною загибелі людей стала блискавка. Остаточно прояснити ситуацію могли б  свідчення Олександра, проте хлопець наразі мало що може розповісти. Зараз він перебуває в Рахівській райлікарні з діагнозом «ситуативний невроз», повідомив Центр пропаганди ГУ МінНС у Закарпатській області.

У Великому Каньйоні зникла українка

      У США шукають 19-річну громадянку України Ірину Шило, яка зникла у популярному серед туристів Великому Каньйоні, повідомляє «5-й канал». За словами чоловіка, з яким дівчина подорожувала та жила в наметовому містечку в Каньйоні, Ірина залишила намет для того, щоб з'їздити в готель. Проте наступного дня не повернулася. У пошукових роботах беруть участь тридцять людей та гелікоптери. Пошуки ускладнюються грозовими дощами.

Згоріла пшениця

      У Совєтському районі Криму згоріло майже 30 гектарів пшениці, повідомили в Головному управлінні МінНС в АРК. Орієнтовна причина пожежі — підпал.

Аварія на залізниці

      У Марганці, що на Дніпропетровщині,  розчепилися та перекинулися 9 вагонів, завантажених карбонатом марганцевої руди. Як повідомляє прес-служба МінНС, пошкоджено 9 вагонів та 150 метрів залізничного полотна. Жертв та постраждалих немає.

Процес над Хусейном

      Саддам Хусейн, якого судять за злочини проти людяності, позавчора потрапив до шпиталю. Більш ніж два тижні він та троє інших співвідповідачів проводять голодування на знак протесту проти незаконності, на їхню думку, цього судового процесу та загрози життю їхніх адвокатів (трьох адвокатів уже було вбито). Вчора розпочалася заключна частина судового процесу перед оголошенням вироку. Хусейна у судовій залі не було.

Статус Косова

      Учора у Відні вперше від закінчення 1999 року конфлікту в сербській провінції Косово лідери Сербії та албанців Косова зустрілися віч-на-віч за столом переговорів. Головував на зустрічі посередник від ООН, колишній президент Фінляндії Мартті Ахтісаарі. Президент Сербії Борис Тадич та прем'єр-міністр Воїслав Коштуніца вперше за останні сім років мали можливість викласти своє бачення вирішення проблеми Косова і напряму почути контрпропозиції від своїх косовських опонентів — Фатміра Сейдіу та Акіма Чеку. Впродовж попередніх п'яти місяців переговори між сербською стороною та албанцями Косова проводилися лише через посередників. Очікується, що прямі переговори про майбутній статус Косова (незалежність, як того вимагають албанці, чи широка автономія в складі Сербії, як пропонує Бєлград) будуть важкими та затяжними.

Чавес у Мінську

      Позавчора до Мінська прибув президент Венесуели Уго Чавес. Це —  неабияка подія для Білорусі, яка перебуває в міжнародній ізоляції. Чавес, відомий своїми антиамериканськими настроями, заявив, що прибув підписати «пакт єдності». Він заявив, що збирається розбудовувати свою країну за білоруською моделлю. А щоб не заважали імперіалісти, Чавес закупив у Росії різної зброї на мільярд доларів. Під час світового турне президент-марксист також відвідає однодумців у Росії, Катарі, Ірані, В'єтнамі та Малі.

Весілля Кім Чен Іра

      Лідер Північної Кореї Кім Чен Ір одружився вчетверте. Обранкою стала його багаторічна співробітниця Кім Ок. У кожному з трьох попередніх шлюбів Кіма його дружини помирали. Остання з них, колишня танцівниця Ко Чен Хі, — в середині 2004 року, за офіційною версією — від раку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>