РАХУНКОВА ПАЛАТА

07.07.2006

10,5 мільйона гривень

виділив Кабмін на оздоровлення дітей-сиріт, інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей працівників органів внутрішніх справ, військовослужбовців та журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітей загиблих шахтарів, дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей, талановитих та обдарованих дітей.

Понад 5 мільйонів доларів

планує інвестувати Москва в будівництво Російського культурно-наукового центру в Києві. Під будівництво Київрада планує виділити землю загальною площею 100 тис. кв. м за адресою: вул. Кудрявська, 23.

2 мільйони пасажирів

обслужив з початку року міжнародний аеропорт «Бориспіль». «Ювілейним пасажиром» став студент 3-го курсу Київського університету міжнародних відносин І. Сергєєв, який летів на навчання в Кембриджський університет. До кінця року «Бориспіль» планує обслужити понад 4 мільйони людей.

630 тисяч доларів

надасть уряд Японії Донецькому театру опери та балету імені А. Солов'яненка. Цей культурний грант буде спрямовано на покращення освітлювального обладнання в театрі. Це вже дев'ятий грант, наданий японцями українським культурним закладам. Раніше допомогу отримали Національна філармонія, Національний музей історії, столичний театр ім.І Франка, Національна опера, Львівський театр опери та балету, iншi.

200 тисяч гривень

виділила Одеська облрада на створення й облаштування нового містечка Біле на острові Зміїний. Ще 300 тисяч гривень буде виділено з державного бюджету.

Передбачається, що в Білому мешкатиме 60 осіб.

На 50 тисяч туристів

менше відпочило у першому півріччі в Криму, ніж за аналогічний період 2005 року. Загалом за шість місяців у Криму відпочило 286 тисяч 368 людей. Найбільше відпочивальників прийняла Ялта – майже 147 тисяч, Алушта — 45 тисяч, Євпаторія — 39 тисяч людей, Феодосія — 10 тисяч людей.

1,4 тисячі абітурієнтів

виявили бажання цьогоріч вступити до вищих військових навчальних закладів. З 1 липня на Яворівському загальновійськовому полігоні розпочалися вступні іспити. Як і торік, всі абітурієнти здаватимуть екзамени одній Головній відбірковій комісії.

40 тонн гуманітарної допомоги

відправила Україна в Індонезію, що в травні постраждала від потужного землетрусу. Українці, зокрема, доставили туди 350 десятимісних наметів, 25 тисяч банок м'ясних консервів, понад 60 видів ліків тощо.

На 31,2 відсотка

зросла в Україні номінальна зарплата у травні 2006 року порівняно з минулорічним травнем, повідомляє Мінпраці. Найвищі розміри зарплатні за травень були у працівників фінансової сфери (2077,18 грн.), авіації (1986,50 грн.), транспортних послуг (1519,49 грн.). По регіонах найвищі зарплати були в Києві (1646,19 грн.), Донецькій (1160,65 грн.), Дніпропетровській (1130,56 грн.), Запорізькій (1050,82 грн.) областях.

На 20 відсотків

вдалося у минулому році зменшити кількість безпритульних дітей в Україні. Адже, як повідомив «молодіжний» міністр Юрій Павленко, торік на подолання дитячої безпритульності було виділено з держбюджету 70 млн. грн. За ці кошти відремонтували 83 притулки для неповнолітніх, створили 19 центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, 6 центрів матері та дитини, 7 соціальних гуртожитків для дітей-сиріт. Завданням міністерства на 2006—2007 роки є створення відповідних соціальних закладів у кожній області.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>