РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.06.2006

Понад 7 мільярдів гривень

бюджетних коштів буде зекономлено в 2006 році завдяки вступу в дію змін до закону про закупівлю товарів, робіт та послуг за держкошти, прогнозує Рахункова палата. За її даними, лише за 2 останні місяці закупівельні ціни на ринку держзакупівель зменшилися на 15,5 відсотка. Падіння цін пов'язане, перш за все, з перекриттям законом механізмів «відкатів», які були звичайною практикою у цій сфері.

На понад 100 мільйонів

доларів, валютних та матеріальних цінностей торік в Україну з-за кордону було повернуто, повідомляє прес-центр СБУ. У тому числі майже 30 млн. доларів повернуто завдяки контррозвідувальним заходам із метою попередження злочинів у зовнішньоекономічній сфері.

260 тисяч робочих місць

створено в Україні за перший квартал цього року. Найбільше робочих місць створено в Донецькій, Київській, Одеській, Львівській, Харківській  областях та Києві. Щороку в країні планується працевлаштовувати 1 млн. громадян, торік це завдання навіть й перевиконали — було створено 1139,2 тисяч робочих місць, що становить 113,9% від запланованого. Така ж тенденція зберігається і цьогоріч.

200 тисяч уболівальників

планує прийняти Київ на Чемпіонаті Європи з футболу в 2012 році. Начальник управління готельного господарства і туризму Микола Грицик висловив упевненість, що спільна заявка України й Польщі на проведення чемпіонату переможе на тендері, й фінал чемпіонату відбудеться саме в Києві. У зв'язку з цим за шість років необхідно побудувати в місті 70 нових готелів.

200 тисяч гривень

виділила влада Києва на проведення  51-ї міської виставки квітів на тему: «Лунає музика із квітів над Дніпром акордами чарівної краси».  Виставка відкриється на День незалежності й триватиме до 1 вересня на території Печерського ландшафтного парку.

15,7 тисячi квартир

введено в Україні в експлуатацію в першому кварталі. Загальна площа цього житла становить 1,69 млн. квадратних метрів, повідомляє Держкомстатистики. Серед збудованих квартир переважають трикімнатні — 31,5% від загальної кількості, далі йдуть чотирикімнатні — 27,6%,. Двокімнатних збудували 25,9%, а однокімнатних — лише 15%.

3 тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ

щороку виникає в Україні. За даними заступника Генпрокурора Тетяни Корнякової, загалом у державі зосереджено 30 млрд. тонн відходів, що становить 50 тис. тонн на 1 квадратний кілометр і є найвищим показником у світі. Відходами зайнято понад 160 тис. га земель сільськогосподарського призначення та лісових смуг.

150 квадратних метрів

художнього полотна планує намалювати 25-річний художник з Івано-Франківська Роман Бончук. Це буде картина про історію України, на якій художник планує відтворити більше трьох тисяч історичних постатей. Із полотном-гігантом молодий митець планує потрапити до Книги рекордів Гіннесса.

16,25 відсотка

— така середня процентна ставка кредитів на придбання житла в Києві у гривнях, в доларах — 11,9 відсотка. Це дані дослідження компанії «Простобанк Консалтинг». Мінімальний відсоток зафіксований на рівні 12% у гривні і 9,5% у доларах США (проте в обох випадках із клієнта стягується додаткова щомісячна комісія). Максимальна ставка становить 19,5% у гривні і 14% — у доларах.

Середній розмір первинного внеску — трохи більше 15% вартості житла.

У 3,3 раза

впродовж 2006 року зросте український ринок персональних комп'ютерів. Такий прогноз дослідницької компанії IDC. За її даними, цьогоріч поставки комп'ютерів в Україну перевищать 1,4 млн. штук, із них більш ніж 275 тис.припаде на ноутбуки. У 2005 році в Україні було продано більше одного млн. комп'ютерів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>