РАХУНКОВА ПАЛАТА

26.05.2006

Майже 990 мільйонів доларів

іноземних інвестицій надійшло в Україну в першому кварталі цього року, повідомляє Держкомстат. Це у 3,9 раза більше, ніж за відповідний період торік. Загалом інвестиції надійшли зі 116 країн світу. Основними інвесторами нашої економіки є Німеччина, Кіпр, Австрія, США, Нідерланди, Росія, Віргінські острови, Великобританія, Швейцарія та Польща.

128,5 мільйона гривень

передбачено у бюджеті 2006 року на видання, придбання та доставку шкільних підручників. Ще 68 мільйонів становлять субвенції місцевим бюджетам для закупівлі шкільних автобусів.

2,6 мільйона гривень

матеріальної допомоги виділила Україна Ірану на подолання наслідків землетрусу, що стався в цій країні наприкінці березня (тоді було зруйновано близько 100 сіл та містечок). Кошти виділено з резервного фонду держбюджету. При цьому більше 2 млн. гривень піде на закупівлю «гуманітарки», понад 500 тис. — на її доставку, ще 15 тис. — на відрядження співробітників МінНС України.

100 тисяч доларів

благодійної допомоги передасть Грузії київський мер Леонід Черновецький. Про це він повідомив під час зустрічі з Президентом Грузії Михаілом Саакашвілі. Мер Києва зазначив, що це його давня мрія і він зробить своє «скромне пожертвування» з власних заощаджень.

Близько 350 відеокамер

встановить міліція на вулицях Харкова. На сьогодні відеокамери вже є на вулиці Сумській та майдані Свободи. У майбутньому такі відеокамери з підключенням до моніторів служби «02» з'являться на світлофорах, багатолюдних вулицях та ринках міста. Це дозволить фіксувати ДТП, швидше затримувати крадіїв автомобілів та розкривати пограбування і крадіжки за гарячими слідами.

109 засуджених

помилував Президент України Віктор Ющенко. Серед них — 41 жінка та 68 чоловіків (це, зокрема, літні люди, багатодітні батьки, інваліди та чорнобильці).

58 відсотків населення

України має дохід на одного члена сім'ї менший від прожиткового рівня, повідомляє Федерація профспілок України. При цьому лише 28,7% жителів України офіційно вважаються бідними.

На 50 відсотків

Кабмін збільшив граничні суми витрат на придбання автомобілів та обладнання для місцевих керівників і бюджетних установ. Відтепер на авто місцева влада може витратити 60 тис. гривень (раніше — 40 тис.), на письмовий стіл — 600 грн. (450 грн.), шафу для одягу або паперів — 700 грн. (500 грн.), а на теле- і радіоапаратуру та відеотехніку для службових кабінетів — 600 грн. (450 грн.).

30 метрів

у довжину сягає скелет синього кита, якого виставили на огляд у Херсонському обласному краєзнавчому музеї. Це найбільший екземпляр скелета водного ссавця в Україні і другий за величиною в Європі. Скелет в Херсон ще у 50-х роках привезли з китобійної флотилії студенти Херсонської «морехідки», і досі кит зберігався у фондах музею. Виставити на огляд його не могли через брак коштів на складання скелета та відсутність великого приміщення.

11 нещасних випадків

зі смертельними наслідками сталося на підприємствах України з 15 по 22 травня (найбільше трагедій сталося на будівництві, в агропромисловому комплексі та на транспорті). Загалом на підприємствах України у травні загинуло 33 людини (у травні 2005 року — 82).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>