РАХУНКОВА ПАЛАТА

21.04.2006

180 трильйонів кубометрів газу

становлять розвідані світові запаси природного газу. Вони сконцентровані переважно на Близькому Сході та в Росії. Власні розвідані запаси Європи становлять 6,6 трильйона кубометрів. Основні постачачання «блакитного палива» до країн Євросоюзу здійснюються з Росії через Україну  (близько 140 мільярдів кубометрів) та Білорусь (25 мільярдів кубометрів).

 

До 33 мільйонів абонентів

зросло число користувачів мобільного зв'язку в Україні. За оцінками Держзв'язку, на даний час 70% населення нашої країни користується мобільним зв'язком.

 

2,3 мільйона доларів

мають намір виділити США для підтримки засобів масової інформації в Україні. За словами посла США в Україні Джона Гербста, частина цих коштів піде на тренінги для журналістів, частина — на допомогу зі створення матеріалів про важливі соціальні проблеми і на розвиток інтернет-журналістики.

 

6 мільйонів туристів

очікують цьогоріч на кримських курортах. За словами заступника міністра курортів і туризму АРК Данила Сарбея, відсоток російських туристів на півострові поступово скорочується, натомість росте відсоток туристів із Західної Європи, незважаючи на дуже низький рівень сервісу.

 

380 тисяч першокласників

у новому навчальному році сядуть за парти в школах України. Це на 26 тисяч менше, ніж торік. У 2005 році до першого класу прийшло 406 тисяч дітей.

 

Понад 8 тисяч іноземців

відвідали минулоріч Україну за релігійною візою. З них iз метою священнослужительства, проповідництва й місіонерства — майже 3,5 тисячі. Загалом кількість іноземців, що відвідала Україну з релігійною метою , у порівнянні з 2004 роком зменшилася на 3,6 тисячі осіб.

 

648 звернень від «чорнобильців»

надійшло на адресу Президента України Віктора Ющенка з початку року.  Це на 12 % більше, ніж за аналогічний період 2005 року, повідомляє прес-служба глави держави. Найбільше звернень надійшло від жителів Києва, Київської, Житомирської, Донецької та Харківської областей. У своїх листах «чорнобильці» найчастіше порушують питання соціального захисту, житла та охорони здоров'я.

 

445 злочинів

у сфері службової діяльності виявлено з початку року підрозділами боротьби з організованою злочинністю. 126 iз них — зловживання владою та службовим становищем, 35 — перевищення влади або повноважень, 121 — хабарництво (у 13 випадках сума хабара  перевищує 10 тисяч гривень, а у 5  випадках сягає 20 тисяч гривень). Викрито 164 факти привласнення або розтрати майна. Серед виявлених за цей період фактів — 61 службовий злочин, скоєний у складі угруповань.

 

7 готелів

на 550 номерів планує здати в експлуатацію Київ у 2006 році.  Сума інвестицій y будівництво цих об'єктів становить 457,2 мільйона гривень. Ще більше 10 готелів у Києві перебувають на стадії проектування.

 

2-ге місце

посіла торік Україна за кількістю скарг до Європейського суду з прав людини. Випередила її тільки Туреччина. На відміну від попередніх років, у 2005 році українці не подали жодної скарги про порушення їхнього права на свободу світогляду й віросповідання, права на вільні вибори та на ефективне розслідування. Найбільше ж українські громадяни скаржилися з приводу порушень їхнього права на розгляд справи незалежним  і неупередженим органом правосуддя. 

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>