«СОЦІАЛЬНА» СТОЛИЦЯ

18.04.2006
Проблемним сім'ям допоможуть

      Столична влада виділила майже 2 мільйони гривень на соціальні послуги проблемним сім'ям і молоді в 2006 році. Київська міськадміністрація, повідомляє УНІАН, визначила розпорядником грошей міський Центр соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді. Зокрема, за рахунок цих грошей Центр зобов'язаний організувати безкоштовні консультації для дітей, молоді й сімей, соціальну допомогу нарко- і алкозалежним, хворим на ВІЛ/СНІД; здійснення соціального супроводу та підтримки дітей, що живуть у кризових, проблемних, неблагополучних сім'ях. Крім того, Центр повинен забезпечити соціальну підтримку проблемним сім'ям, дітям із них, а також інтеграцію в товариство молоді й дітей-інвалідів. Загалом, у міськбюджеті-2006 Київська міська рада виділила  майже 532 мільйони гривень на соціальний захист і соцзабезпечення.

Сиріт оздоровлять у санаторіях

      Київська міська державна адміністрація виділила 2,5 мільйона гривень на оздоровчі путівки для дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей і дітей-сиріт у 2006 році. Тендер на закупівлю путівок проводитиме Служба зі справ неповнолітніх. Крім того, як повідомляє УНІАН, за виділені гроші Служба повинна розробити міські програми «Телефон довіри для підлітків» й «Психологічний центр», а також організувати профілактичні й реабілітаційні загони для неповнолітніх із груп ризику. Загалом майже 4,5 мільйона гривень виділено зі столичного бюджету на проведення заходів у соціальної  підтримки молоді. Зокрема, на організацію загальноміської спартакіади серед дітей і підлітків за місцем проживання, огляду-конкурсу творчих багатодітних сімей, огляду-конкурсу на кращий підлітковий клуб за місцем проживання тощо.

Малозабезпеченим — дотації

      За рахунок перевиконання бюджету в першому кварталі всі малозабезпечені кияни отримали додаткові дотації. Сума цих коштів — понад 91 мільйон гривень. Так, дотації отримали за рахунок програми «Турбота» всі непрацюючі пенсіонери Києва, інваліди, багатодітні сім'ї, матері-одиначки та інші категорії малозахищених верств населення.

Одинокі татусі — не самотні

           Десятьом одиноким молодим татусям — переможцям міського щорічного конкурсу на здобуття премії київського міського голови присуджено по 1000 гривень від столичного голови. Відповідно до розпорядження, премії переможцям буде вручено в Міжнародний день сім'ї — 15 травня.

Помічникам інвалідів — підтримка  

      Київ виділив майже мільйон гривень для підтримки громадських організацій людей із обмеженими фізичними можливостями. Згідно з прийнятими рішеннями, повідомляє УНІАН, більша частина коштів буде спрямована на матеріальне стимулювання фахівців, які обслуговують одиноких непрацездатних громадян удома, та зміцнення матеріально-технічної бази Київського міського комітету Червоного Хреста. Ще передбачається надати матеріальну підтримку Київському центру профорієнтації дітей-інвалідів, Спілці матерів розумово відсталих інвалідів Києва «Сонячний промінь». Окремим розпорядженням передбачається придбання мікроавтобуса для Культурного центру Українського товариства глухих.

Інвалідам куплять візки

      Влада Києва за кошти міського бюджету закупить цього року понад 400 засобів пересування для інвалідів. Як повідомляє УНІАН, для закупівель Головному столичному управлінню соціального захисту населення виділено 400 тисяч гривень. На ці кошти буде придбано 220 крісел-візків кімнатного типу, 20 крісел-візків активного типу і 200 засобів реабілітації — ходунків.

Київ відсвяткує День матері та сім'ї

      14 та 15 травня Київ готується відзначити День матері та Міжнародний день сім'ї. На проведення загальноміських заходів міська влада виділила 100 тисяч гривень повідомляє УНІАН. Так, 11 травня у Колонній залі столичної мерії відбудеться соціальна акція «Рука милосердя», а також нагородження жіночого активу столиці відзнаками київського міського голови. У рамках святкових заходів 12 травня в Міжнародному центрі культури і мистецтв (вул. Інститутська, 1) відбудеться урочистий концерт.