Гроші для грошей

18.04.2006

      Шведи допоможуть українцям навести лад у сфері надання соціальних послуг — уряд Швеції для цього надасть Україні грант у розмірі 3,5 мільйона доларів. Ці кошти надійдуть у рамках проекту Світового банку «Удосконалення системи соціальної допомоги в Україні». Угоду про надання цього гранту підписали міністр економіки України Арсеній Яценюк і голова представництва Світового банку в Україні Душан Вуйович. Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань розповів, що шведський уряд надає підтримку у вигляді технічної допомоги задля удосконалення системи надання соціальних послуг громадянам України. За його словами, основні напрями роботи — це оцінка програм соціальної допомоги, методологічна підтримка, управління програмами та визначення їхнього бюджету, а також інформування громадськості про реформи в галузі соціальної політики та послуги, що надаються.

      Як зазначив Іван Сахань, даний проект розрахований на підвищення ефективності всієї роботи місцевих структурних підрозділів Мінпраці, де зосереджено основну роботу з людьми. «Ми маємо на меті створити уніфіковану, функціональну та впорядковану структуру, орієнтовану на споживача», — цитує міністра його прес-служба. На думку Івана Саханя, запровадження світового досвіду в Україні — це реальна можливість швидше, економніше та якісніше реформувати систему надання соціальної допомоги.

      Нагадаємо, Світовий банк надав Україні позику в розмірі 99,4 мільйона доларів на проект «Удосконалення системи соціальної допомоги» минулої осені. Проект, впровадження якого розраховано на 3 роки, має допомогти Україні підвищити ефективність системи соціальної пiдтримки шляхом більш адресного надання грошової допомоги та спрощення процедури її отримання.