«Світ по-новому відкривати, поете, обов'язок твій!»

04.04.2006

      Під гаслом, винесеним у заголовок, — висловом відомого майстра слова Максима Рильського — заснована минулого року благодійна організація «Фонд Максима Рильського «Троянди й виноград» оголосила проведення I Всеукраїнського поетичного вернісажу.

      «Щасливий, що родина заснувала Фонд, а головне, що він починає свою діяльність із великої справи, — поетичного вернісажу. Таким чином ми збираємося залучати молодь до творчості. До того ж час пропагувати українську поезію серед найширших кіл читачів», — ділиться з «УМ» Максим Рильський, онук письменника.

      Вернісаж надає можливість усім небайдужим до поезії продемонструвати власні таланти у цьому жанрі. Спробувати свої сили можуть учасники віком від 10 років i старше. Для цього свої друковані творчі доробки слід надсилати до кінця серпня цього року за адресою: 03039, Київ-39, вул Максима Рильського,7, Київський літературно-меморіальний музей М. Рильського з поміткою «Поетичний вернісаж» (на поштовому штемпелі має стояти дата не пізніше 30 серпня 2006 року).

      До речі, учасник конкурсу може надіслати один або кілька творів загальним обсягом не більше ніж 100 друкованих рядків. Конкурсанти повинні попередньо визначити та назвати поетичний жанр, у якому представляють свій твір чи твори, а також надати основні дані про себе — прізвище, ім'я, по батькові, повна адреса, контактні телефони, вік, освіта, місце роботи, посада. Надіслані твори не рецензуються і не повертаються.

      Лауреатiв визначатиме журі (Іван Драч, Борис Олійник, Олекса Ющенко, Станіслав Шевченко, Михайло Шевченко, Микола Луків, Юрій Рибчинський, Вікторія Колесник, Максим Рильський) відкритим голосуванням. Переможців у кінці вересня запросять у Київ на літературні читання Максима Рильського «Голосіївська осінь».

      Під час урочистої церемонії лауреати читатимуть свої твори та отримуватимуть спеціальні призи та іменні дипломи. Їхні вірші будуть видані окремою збіркою.