НОВИНИ ПЛЮС

01.04.2006
Гроші для опери

      Кабінет Міністрів України доповнив перелік закладів мистецтва, які утримуються за рахунок державного бюджету. Згідно з постановою,  до переліку внесено Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Аварiя

      На Кіровоградщині через аварію на ТЕЦ без тепла залишилися близько двох тисяч жителів селища міського типу Димитрове. Роботу ТЕЦ-3 призупинили через несправність котла, передає УНІАН. Ремонтні роботи планується закінчити до сьогоднішнього вечора. 

Без газу

      В Івано-Франківській області через пошкодження труби без газу залишалися 250 будинків у трьох селах. Пошкодження газової труби середнього тиску сталося через зсув грунту, підмитого підземними водами. Наразі розрив ліквідували, подачу газу до сіл відновили.

Загинув гірник

      На донецькій шахті імені Засядька породою завалило сорокарічного чоловіка. За повідомленням прес-служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, гірник отримав травми, не сумісні з життям: переломи лобної кістки, черепа та шиї.

Гепатит на Закарпатті

      До інфекційного відділення Рахівської центральної районної лікарні, що на Закарпатті, потрапив 21 хворий із попереднім діагнозом «вірусний гепатит А». За інформацією прес-служби МінНС, усі госпіталізовані є мешканцями одного селища. Наразі санепідслужба з'ясовує причини поширення вірусу серед людей. За попередніми даними, основним фактором передачі хвороби стала заражена вода.

Карантин у ВНЗ

      У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника захворіло на кір майже 300 осіб. Як передає УНІАН, через поширення захворюваності в навчальному закладі оголошено карантин, який триватиме до 10 квітня. Ректорат університету ухвалив таке рішення на вимогу студентів. Молодь влаштувала масштабну акцію протесту після того, як в Івано-Франківську з'явилися чутки про випадки смерті студентів від кору. Втім офіційного підтвердження таких випадків наразі немає.

Пожежа на заводі

      Полум'я буяло на ливарному виробництві турбо-механічного заводу в селі Затуріно Полтавського району. Це вже другий такий випадок на підприємстві — трансформатор доменної печі горів і торік. За інформацією Управлiння ГУ МінНС України в Полтавській області, спочатку працівники заводу намагалися загасити вогонь самотужки, але потім звернулися до рятувальників. Пожежників, які прибули на місце, вразило те, що заводчани навіть не відімкнули палаюче приміщення від електропостачання, коли намагалися впоратись із «червоним півнем». У справі ведеться слідство.

Трагічна вечірка

      Прогулянковий корабель «Аль-Дана» з 150 особами на борту затонув у ніч із четверга на п'ятницю в Перській затоці за одну морську милю від узбережжя Бахрейну. На борту корабля перебували 25 громадян Великої Британії, 10 — Південно-Африканської Республіки, 20 — Філіппін та 10 громадян Індії, Сінгапуру та Єгипту, повідомив телеканал «Аль-Джазіра». Більшість пасажирів була працівниками бахрейнської міжнародної фірми, запрошеними на корпоративну вечірку на борту судна у відкритому морі. Місцеві рятувальні загони за підтримки військових гелікоптерів та водолазів 5-го флоту США, який базується у Бахрейні, врятували 63 пасажири, 24 з яких перебувають у тяжкому стані. Виявлено тіла 57 загиблих. Решту людей, які перебували на борту корабля, вважають зниклими безвісти. Причиною трагедії вважають його перевантаженість (судно розраховане приблизно на 100 пасажирів) та розміщення більшості людей з одного борту судна, про що повідомив капітан корабля. Він також додав, що відмовлявся виводити у море перевантажений корабель, але пасажири змусили його.

Землетрус у Ірані

      Землетрус силою шість балів за шкалою Ріхтера стався вчора о першій годині ночі за місцевим часом у західній іранській провінції Лорестан. У важкодоступних гірських районах між промисловими містами Дуруд і Боруджерд вщент зруйновано приблизно 200 сіл. Згадані міста також зазнали значної руйнації. За попередніми даними, які подало іранське телебачення, щонайменше 50 осіб загинули та приблизно 700 отримали поранення.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>