Автобус надано, заЛАЗьте!

21.03.2006
Автобус надано, заЛАЗьте!

Міський голова Микола Федорук відчув себе справжнім пасажиром. Навіть за квиток заплатив. (Фото автора.)

      На один із найзавантаженіших автобусних маршрутів Чернівців днями вийшли три сучасні автобуси, які чернівецька мерія закупила у Львівського автозаводу. Першими їх пасажирами став мер Микола Федорук, журналісти та просто чернівчани, які мали змогу особисто пересвідчитися в комфортабельності нових машин.

      На закупівлю нових автобусів Чернівецька міська рада виділила 2,5 мільйона гривень. Пасажиромісткість такої тридверної машини — 120 осіб, тут є 24 комфортні місця для сидіння на стальному каркасі із пластиковою вертикальною опорою подушки. Вперше у Чернівцях на маршрутах громадського автотранспорту з'явилися машини з низькою підлогою, без східців, які дозволяють здійснювати посадку-висадку пасажирів з обмеженими можливостями.

      «Закупівля цих машин планувалася ще в минулому році, але необхідно було пройти всі тендерні процедури. Ми також цікавилися, як нові розробки львів'ян зарекомендували себе на міських маршрутах Києва, Чернігова. Сподіваємося, що чернівчани будуть задоволені новою технікою і бережливо до неї ставитимуться. Міська рада й надалі працюватиме над оновленням пасажирського транспорту Чернівців. Нову техніку отримуватимуть комунальні підприємства, до придбання нових, сучасних машин ми спонукатимемо приватних перевізників», — зазначив Микола Федорчук.

      Нові ЛАЗ-А183 «Сіті» гарненькі і поки що незвичні для ока городян, але до доброго звикаєш швидко. Курсуватимуть вони до багатолюдного мікрорайону, перевозячи всіх по 60 копійок, а пільговиків, відповідно, безкоштовно.