Служити б раді. Побиратись сором...

15.03.2006

      Поступовому оновленню тутешніх керівних кадрів обласної влади всіляко сприяє спеціальна програма «Молодь і державна служба». Саме в її рамках студенти старших курсів місцевих ВНЗ проходять стажування у Донецькій облдержадміністрації. І результати ось такого підходу очевидні, адже кращих із кращих випускників зараховують до кадрового резерву, і вони мають непогані перспективи почати свою кар'єру в «білому будинку». Скажімо, тільки минулого року подібне стажування пройшли понад 80 молодих людей, і десятеро з них уже тут працюють.

      Усього ж нині чверть апарату ОДА складають службовці віком до 27 років. Однак, як підкреслив на зустрічі зi студентами старших курсів голова Донецької обласної держадміністрації Вадим Чупрун, влада все ще відчуває потребу молодих кадрів. Інша річ, що далеко не всі випускники мріють про кар'єру держслужбовця із порівняно скромними статками. Приміром, перші три роки молоді фахівці отримують майже символічну платню 400—500 гривень (середній заробіток в органах державного управління Донеччини наприкінці минулого року піднявся до півтори тисячі гривень). Щоправда, як переконаний керівник області, цей очевидний «мінус» тимчасовий. «Дешевий державний службовець, — вважає Вадим Чупрун, — дуже дорого обходиться країні. Не може держава розвиватися, якщо службовець отримує мізерну зарплату. Прибуток тільки за рахунок порушень закону знищує перспективи розвитку, адже той, хто дав хабара, в результаті отримує в десятки, сотні разів більше...»

      Отож керівники Донеччини продовжують наполегливо відстоювати у Кабміні питання необхідності збільшення платні держслужбовцям. І, хтозна, можливо, нинішнім стажерам у стінах облдержадміністрації у недалекому майбутньому вже й не доведеться планувати свій бюджет з урахуванням отих «вдячностей» відвідувачів, що є суттєвою добавкою до куцої зарплати молодих держслужбовців.