РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.02.2006

На 385 мільярдів гривень

промислової продукції реалізували в минулому році підприємства України. Це на 18 відсотків, або на 58 мільярдів, більше, ніж позаторік, повідомив Держкомстат.

 

551 мільйон гривень

було витрачено в минулому році в Україні на рекламу. Найбільше грошей «вбухали» в рекламу на телебаченні — 237 мільйонів, в пресі — 131 мільйон та на зовнішню — 116 мільйонів.

 

90 мільйонів гривень

коштуватиме за попередніми оцінками ліквідація наслідків аварії в Алчевську. Як повідомив гендиректор «Укрзалізниці» Василь Гладких, «розмір збитків, завданих місту внаслідок пошкодження тепломереж, — колосальний». «Укрзалізниця» (її визначено генпідрядником відновних робіт) узяла на себе 70 % робіт в Алчевську.

 

13 мільйонів тонн

зерна мала у своїх запасах Україна станом на 1 січня. З них 5,4 мільйона тонн — продовольчого, повідомляє прес-служба Держконтрольсільгосппроду України.

 

380 тисяч туристів

з України відвідали торік Туреччину. Це на третину більше, ніж у 2004 році, повідомив представник міністерства туризму цієї країни Ібрагім Аджар. За його словами, із загальної кількості туристів, що побували в Туреччині, українці становили 3%.

 

140 тисяч сімей

стоять у столиці в квартирній черзі. Ця цифра є приблизно стабільною впродовж останніх трьох-п'яти років, тобто не збільшується.

4,5 тисячі осіб

і матеріальних цінностей на суму 1 мільярд гривень врятували служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у 2005 році.

 

1 тисячу гривень

становить середня зарплата в Україні за підсумками грудня 2005 року, повідомляє Мінстат. Її розмір зріс на 45% у порівнянні з груднем 2004 року. А в деяких галузях заробітки навіть більші: у промисловості — 1126 гривень, у будівництві — 1103, на транспорті — 1258, пошті та зв'язку — 1220, у банках — 2036. У бюджетній сфері зарплата поки менша за середню в галузi економіки: в освіті — 848 гривень, в охороні здоров'я — 722 гривні.

 

Більше ніж 90 років

виповнилося найстарiшому кандидату в депутати, що балотується у Верховну Раду на нинішніх виборах. Вік ще двох учасників парламентських перегонів — понад 80 років. Найбільша ж вікова категорія майбутніх нардепів — від 41 до 50 років.

 

81 відсоток

кандидатів у народні депутати — це чоловіки. Їхня кількість у виборчих списках — 6254 особи. Жінок значно менше — 19 відсотків або 1469 осіб. 45 відсотків киян під час опитування «Постав оцінку владі» висловилися за те, щоб дати можливість виправитися меру столиці Олександру Омельченку. Майже 44% голосували за пункт «звільнити» і ще 11% за «дати премію». Щодо усіх семи заступників голови КМДА городяни були значно категоричніші — більшість опитаних погодилися з варіантом «звільнити». Опитування проводив «Громадський актив Києва».

 

3 новi готелі

розпочнуть будувати цьогоріч у Києві. Спорудження першого готелю на 5 зірок планується розпочати в II кварталі на Богдана Хмельницького, 53. Другий 5-зірковий готель розташується неподалік собору святої Софії, а його будівництво стартує в III кварталі. Ще один, 4-зірковий, готель побудують в Подільському районі, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>