Любителям поїсти вдома присвячується

Любителям поїсти вдома присвячується

Андрій Макаревич обрав тактику не так приваблювати глядачів цікавими кулінарними
рецептами, як відомими й непересічними гостями студії. У той час, коли гість програми готує (а інколи просто намагається відтворити те, чого його поспіхом навчила, скажімо, дружина перед походом «в ефір»), Макаревич «розкручує» візитера на якусь байку чи історію з життя-буття зірки, і ми не так слідкуємо за процесом приготування їжі, як за розповіддю гостя. (На жаль, зараз цю передачу вестиме Іван Ургант — кулінар-дилетант).

«Пили горілку до ізволу, І їли бублики, кав'яр...»

«Пили горілку до ізволу, І їли бублики, кав'яр...»

Таки що не кажіть, а Іван Котляревський був ще той гурман, бо жоден лист, який приходить до нас на літконкурс, не обходиться без двох-трьох цитат із класика. Ось і Валентина Йосипівна Пальонна із Нових Санжар, що на Полтавщині, прислала нам кілька витягів із «Енеїди» Котляревського (один із них і став заголовком цієї замітки). «Просільне з ушками, з грінками,/ І юшка з хляками, з кишками,/Телячий лизень тут лежав...» Закрадається думка, що наш шановний класик міг би стати шеф-кухарем у якомусь достойному закладі.

Всі статті рубрики