Танцмайданчик — у новорічний подарунок

15.12.2005

      У Сіверськодонецьку, який є лідером на Луганщині з аукціонного продажу приміщень комунальної власності, вперше готуються до продажу цілого будинку. Цього разу піде з молотка будинок №1 по центральній вулиці ім. Леніна. «Ми продамо його на новорічному аукціоні, де об'єкти комунальної власності виставимо за найнижчими цінами року», — зазначив заступник міського голови, він же керівник міського фонду комунального майна Олександр Ольшанський.

      Цей дім є своєрідною історичною реліквією міста. По-перше, його звели ще в 1936 році, коли юридично Сіверськодонецька не існувало: на лівому березі Дінця зводився нинішній «Азот, а при хімічному заводі — селище Лисхімбуд (від назви сусіднього Лисичанська, що стоїть на протилежному березі річки). По-друге, в ньому отримав своє перше помешкання нинішній мер Сіверськодонецька Володимир Грицишин, коли приїхав сюди молодим спеціалістом після інституту. Тоді це був робітничий гуртожиток. Зрештою, дім — найсимпатичніша споруда в місті, яке здебільшого забудоване зразками архітектури розвиненого соціалізму.

      Сьогодні ж екс-гуртожиток загальною площею 1300 квадратних метрів вважається спорудою нежитловою; фахівці оцінили його в 192,6 тисячі гривень. І всього за 6180 гривень на тому ж аукціоні можна буде придбати ще одну місцеву реліквію — міський танцювальний майданчик. Чим для радянської молоді у додискотечну добу були подібні майданчики, годі розповідати. Щодо цього конкретного, то він відзначений тим, що тут у 70-ті виступав у складі ВІА «Искатели» майбутній заступник голови Луганської облдержадміністрації, а нині перший заступник голови Федерації роботодавців України Володимир Грищенко.