НОВИНИ ПЛЮС

08.10.2005
Візи

      Переговори про спрощення візового режиму планується розпочати до саміту Україна-ЄС, який вiдбудеться 1 грудня, повідомила комісар Єврокомісії Беніта Ферреро-Вальднер. Вона запевнила, що рішення про спрощення візового режиму між Україною та ЄС можливе ще до листопада. Нагадаємо, що подібний документ було укладено з Росією нинішнього тижня.

Майдан на замку

      Київрада має намір заборонити проведення в центрі столиці масових акцій, за винятком загальнодержавних та загальноміських свят, повідомив «Інтерфакс-Україна».

Столиця

      Господарський суд Києва зобов'язав Міністерство фінансів та Держказначейство виплатити у бюджет Києва борг в обсязі близько 971 млн. 248 тис. гривень, причому кошти мусять надійти одним траншем. Так закінчилася судова тяганина київських міських властей з Мінфіном. Упродовж 10 днів міністерство має право подати апеляцію на рішення Господарського суду. «Але я би не радив їм цього робити і порекомендував би займатися державними справами, яких у них багато, — цитує УНІАН столичного мера Олександра Омельченка. — А рішення суду вони зобов'язані виконати. Це кошти, зароблені киянами».

Він же пам'ятник!

      У Кіровограді буде споруджено пам'ятник Володимиру Винниченку. За повідомленням УНІАН, таке розпорядження підписав голова облдержадміністрації Едуард Зейналов, зокрема, і з огляду на Постанову ВР від 5 липня щодо відзначення 125-річчя з дня народження видатного письменника і будівничого Української держави. Нагадаємо, що ці терени є батьківщиною Винниченка — він народився в селі Веселий Кут Єлисаветградського повіту Херсонської губернії тодішньої Російської імперії, а нині це Кіровоградська область, село Григорівка Новоукраїнського району.

Футбол

      Завтра з 18-ї до 22-ї години на майдані Незалежності в Києві відбудеться урочисте вшанування збірної України з нагоди виходу до фінальної частини світу 2006 року в Німеччині. У святковій програмі візьмуть участь популярні естрадні виконавці, ді-джеї тощо. Почесні гості виголосять урочисті промови, а завершиться свято великим висотним феєрверком. Як повідомляє прес-служба КМДА, відповідальність за проведення цього заходу взяла на себе Федерація футболу України.

* * *

      Позавчора на стадіоні ім. Лобановського відбувся матч ветеранів київського «Динамо» і московського «Спартака», присвячений 30-річчю виграшу динамівцями Суперкубка УЄФА. Гра, що проходила в дружній атмосфері й невисокому темпі, закінчилася перемогою українців — 2:1 (Бєланов, Шарій (пен.) — Родіонов).

* * *

      Оприлюднено список із гравців, які претендують на звання кращого футболіста Азії 2005 року. Як повідомляє агенція «Рейтер», серед номінантів і узбецький форвард київського «Динамо» Максим Шацьких.

Баскетбол

      Чемпіонат України. Чоловіча суперліга. Результат четверга: МБК «Миколаїв» — «Азовмаш» (Маріуполь) — 78:85 (Бойко (20), Онуфрієв (19), Мартинов (17) — Лонг (20), Ель-Амід (16), Байрамович (14)).

Гандбол

      Кубок ЄГФ (чоловіки). Другий раунд, перший матч: «Шахтар-Академія» (Донецьк, Україна) — «Шевардені» (Тбілісі, Грузія) — 32:22.

Теніс

      Українка Юліана Федак на турнірі WTA в Ташкенті з призовим фондом 140 000 доларів припинила боротьбу вже в першому колі, поступившись досвідченій швейцарці Еммануель Гальярді — 6:7, 6:4, 2:6. Інша наша співвітчизниця Катерина Бондаренко на старті обіграла Олену Антипіну, також українку, — 6:2, 6:0, а в другому раунді — четверту «сіяну» на турнірі Емму Лайне з Фінляндії — 6:4, 6:2 — і вийшла у чвертьфінал.

Хокей

      Чемпіонат НХЛ. Результати матчів за четвер: «Лос-Анджелес» — «Фінікс» — 3:2, «Рейнджерс» — «Монреаль» — 3:4 ОТ, «Сент-Луїс» — «Детройт» — 3:4.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>