«Термiнатор» «зачищає» столицю

05.10.2005
«Термiнатор» «зачищає» столицю

      Через два з половиною місяцi Державтоінспекція знову підпала під жорстку критику. Щоправда, тепер не від Президента, а від міністра внутрішніх справ. Оскільки на колегії МВС  оцінювалася  робота столичної міліції за 8 місяців, роботою київської ДАІ був не задоволений начальник департаменту ДАІ Сергій Коломієць. На думку Юрія Луценка, київські інспектори мають три головні проблеми: отримання хабарів замість виписування протоколів про штраф; відхилення від маршруту патрулювання для організації тимчасових пунктів «машинного доїння» (дійшло навіть до того, що сам міністр виявив кілька таких випадків, коли опівночі гуляв разом із сином вулицями столиці, і звільнив патрулі у повному складі). І по-третє, реєстрація безномерних авто престижних марок київськими МРЕВ.

      Незадовільно роботу підлеглих столиці оцінив і Сергій Коломієць. Він визнає, що після того, як ДАІ Києва очолив Анатолій Павловський, відбувся певний позитив. Але водночас дійшов висновку, що цей керівник не може самостійно впоратися з низкою вищезгаданих проблем. Та й узагалі, на його думку, керівництво столичної ДАІ після відомого указу Президента про реорганізацію втратило будь-який контроль над ситуацією.

      А це і збільшення кількості ДТП на київських вулицях майже удвічі, і цілий шквал скарг громадян — 3,5 тисячі, що більше, ніж у Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях, разом узятих. Гірка статистика і по телефонах довіри. Скарги на роботу столичних інспекторів приходяться на кожний п'ятий дзвінок по Україні.

      Тоді як у інших областях уже почали використовувати в роботі нові технічні засоби контролю за швидкістю авто і одночасно реакцію самих інспекторів на порушення, у Києві зволікали з цим до останнього.

      У ДАІ досі не подолали проблему з незаконною реєстрацією транспорту, хоча зрушення є. Якщо в минулому році таких випадків було близько тисячі, то в цьому році — лише 82. Але 60 із них припадають саме на столичну ДАІ! Не дивно, що на заклик Коломійця негайно провести радикальні кадрові зміни Луценко відреагував одразу. Міністр оголосив 27 прізвищ начальників реєстраційних відділів ДАІ, їхніх заступників та інспекторів, яких мають негайно звільнити. Лише в окремих випадках хтось зможе відбутися пониженням у посаді.

      «Усі, кого зафіксували на реєстрації авто зі знищеними ідентифікаційними номерами, — вперед, на «гражданку» — реєструйтеся там! Бажаючих на ці посади вистачає!» — безапеляційно заявив міністр Луценко.

      Дісталося і порушникам патрулювання вулиць. Дванадцять начальників райуправлінь ДАІ столиці та командирів батальйонів, чиї підлеглі були спіймані на хабарах, були понижені у посаді або отримали дисциплінарне стягнення.

      Юрій Луценко зазначив, що в подібній ситуації винен не лише Анатолій Павловський як керівник столичної ДАІ, а й головний даішник країни Сергій Коломієць, який вчасно не доповів про ситуацію міністру. Кадрові чистки пройдуть і в самій столичній міліції. Юрій Луценко оголосив про намір звільнити одного начальника райуправління міліції, командира київського «Беркута», трьох заступників начальникiв райуправлінь та «десятки функціонерів нижчого рівня». Останні попередження отримало й керівництво УБОЗу столиці. Виконуватиме цей кадровий наказ міністра головний міліціонер столиці Анатолій Ярема.

      «Сьогоднішня подія — це застереження всім, хто думає, що можна говорити одне по телевізору, а інше робити на Кільцевій чи на базарі, чи в підземному переході... Рукою, в яку вкладено хабар, честь не віддають», — так пояснив учорашню кадрову жорсткість Юрій Луценко.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>