НОВИНИ ПЛЮС

07.09.2005
Нове «звання» Вакарчука

      Cоліста групи «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука призначили Послом доброї волі Програми розвитку ООН для молоді в Україні. З початку всеукраїнського туру групи «Океан Ельзи» на підтримку нового альбому «Глорія» Святослав Вакарчук разом із групою розпочинає активну благодійну діяльність, в яку входить активне спілкування з молоддю в різних містах України, відвідування та пропаганда дитячих будинків сімейного типу, подає сайт ОЕ. В Україні звання Посла доброї волі ООН мають також Ані Лорак, Руслана та Андрій Медведєв.

Візит

      Президент Туркменістану Сапармурат Ніязов переніс свій візит в Україну з вересня на жовтень, повідомив «Українським новинам» голова правління «Нафтогаз Україна» Олексій Івченко. Він також сказав, що під час візиту планується підписання довгострокової угоди про поставку туркменського газу в Україну. Йдеться про 25-річну угоду і обсяги поставок не менше 60 мільярдів кубометрів газу щорічно, ціна на газ визначатиметься щорічними контрактами.

Антиалкогольна пропаганда

      У вівторок на нараді в гуманітарного віце-прем'єра Миколи Томенка з керівниками Мінохоронздоров'я, Мінмолодьспорту, Держспоживстандарту і Департаменту громадської безпеки МВС України розглядалося питання напрацювання механізмів попередження розповсюдження і вживання алкогольних напоїв у громадських місцях і під час проведення масових заходів. Зокрема, було наголошено на порушенні норм розповсюдження алкоголю, продажу спиртних напоїв підліткам. На нараді прийняли рішення підготувати зміни до законодавства стосовно обмежень на розповсюдження і вживання слабоалкогольних напоїв під час проведення масових акцій і подати їх на затвердження Кабміну. А органам місцевої влади доручили за місяць підготувати звіт про порушення законодавчих норм у цій галузі і контролювати дотримання їх надалі.

      Тим часом компанія Nemiroff, за інформацією «Українських новин», звернулася в Печерський суд із позовом проти Миколи Томенка. Горілчаний бренд просить суд зобов'язати віце-прем'єра спростувати свої слова про те, що в День незалежності Nemiroff провів рекламну акцію з продажу міцних спиртних напоїв за заниженими цінами. Компанія заявляє, що 24 серпня їх заходи носили суто соціальний характер і не були пов'язані з реалізацією товару під час святкувань.

Порушення на виборах

      Прокуратура Донецької областi порушила кримiнальну справу стосовно ректора одного з ВНЗ за фактами порушень виборчого законодавства пiд час виборiв Президента України у 2004 роцi, повідомляє Інтерфакс-Україна. Встановлено, що ректор пiд час навчального процесу спрямував студентiв iз викладачами (усього 250 осiб) до Сум, нiбито для проходження практики, а фактично для участi в голосуваннi на користь одного з кандидатiв. За свiдченнями учасникiв поїздки, деякi з них встигли проголосувати кiлька разiв. Стан досудового слiдства контролюється прокуратурою областi.

Напад журналіста

      Правоохоронці в Кременчуці затримали журналіста, який напав з електрошокером на директора видавничого дому Сергія Кулясова, передають «Українські новини». Нападник є колишнім шеф-редактором газети «Кременчугский телеграфЪ», якого звільнив Кулясов. Як повідомив правоохоронець, Кулясов сидів у своєму кабінеті, коли колишній співробітник почав з'ясовувати iз ним стосунки за допомогою електрошокера. Постраждалий отримав тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості. Нападника співробітники міліції заарештували відразу на місці події. За фактом інциденту ведеться слідство.

Захоплення заручників

      Викладач Одеської державної музичної академії захопив у заручники двох студентів, вимагаючи усунути порушення законності в Болонському процесі, і забарикадувався в навчальній аудиторії. Лише за п'ять годин викладач почав переговори з прибулими медиками-психологами, яким удалося переконати його випустити заручників на волю.  Як повідомляє «Форум», раніше він протестував проти політики керівництва вузу, спрямованої на входження академії в Болонський процес, викладач також подав позовну заяву в Малиновський суд Одеси на всіх членів ученої ради академії, вимагаючи її розпуску.

ДТП

      Під час аварії в Сакському районі (Крим) загинуло дві людини. Як повідомляє «Форум», на дорозі Євпаторія—Молочне водій ВАЗ-2107 не впорався з керуванням, з'їхав у кювет, врізався в бетонний стовп і перекинувся. Під час аварії водій і його супутниця померли на місці. Ще одна аварія з трагічним наслідком сталася у Чорноморському районі. Рухаючись по дорозі Новосельське—Калинівка, 28-річний водій мотоцикла «Ямаха» на повороті виїхав на праве узбіччя дороги і перекинувся. Внаслідок ДТП загинула пасажирка мотоцикла — 24-річна мешканка Мурманська, передає «Новий регіон — Крим».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>