Іду на генпродюсера

17.08.2005
Іду на генпродюсера

Ольга Герасим'юк i Олександр Роднянський. (Фото УНІАН.)

      Керівництво телеканалу «1+1» після того, як Києвом уже більше місяця гуляли чутки про продаж компанії, про кадрові ротації, зміну політики каналу тощо, нарешті провело публічну зустріч із журналістами, щоб вгамувати цi пристрастi. Насамперед було підтверджено: канал досі нікому не продали. Публіці представили новопризначених. Генеральним директором ТРК «Студія «1+1» став Юрій Морозов, який з 1999 року працював програмним директором каналу. А генеральним продюсером призначено телеведучу і автора телепрограм Ольгу Герасим'юк, відому за передачами «Без табу» та «Іду на ви».

      Водночас голова ради директорів ТОВ ТРК Олександр Роднянський залишив причину для подальшого розпосюдження чуток і домислів щодо майбутнього каналу. Так, він не заперечив, що свою частку акцій він та гендиректор компанії Innova-film Борис Фуксман (обоє мають по 20% акцій, 60% — належить американській компанії СМЕ) вони можуть продати. Найімовірнішим майбутнім власником є дійсно група «Приват». Так, Роднянський розповів, що з п'яти пропозицій, які вони останнім часом отримували, пропозиція «Привату» була дуже коректна і приваблива (інші ж видалися «частково привабливими»): «Цікава пропозиція, яка серйозно обговорювалася й обговорюється всіма партнерами. На даному етапі нічого не відбувається конкретного, оскільки це дуже тривалий процес». 

      Щодо зміни менеджменту каналу, то її Роднянський пояснює намаганням змінити стратегію діяльності каналу: «Якщо раніше в нас була стратегія виживання, головне було зберегти канал, то зараз ми переходимо до іншої стратегії — стратегії розвитку й утвердження каналу». «Актуальний, стильний і дуже сучасний. Орієнтований на молоду аудиторію до 45 років», — характеризує майбутнє «1+1» Роднянський.  Відповідаючи на запитання «УМ», чи прогнозує  керівництво телеканалу збільшення його рейтингів (як відомо, постійно в рейтингах лідирує «Інтер»), Роднянський сказав, що це не спортивне змагання і формально бути каналом «номер один» не так важливо, а «головне — бути першим у фінансових показниках».

      Поговорити про деякі аспекти майбутнього каналу та її нового генерального продюсера «УМ» вирішила з Ольгою Герасим'юк:

 

      — Чи розглядаєте ви можливість, що з вашими творчими проектами вам доведеться попрощатися  або віддати в чужі руки через брак часу?

      — Зараз ще важко про це говорити. Чи буду я готова передавати, я теж вам не готова сказати, бо це моє дітище і це завжди важко. Але якщо трапиться так, як ви кажете, то ці програми, можливо, будуть замінені такими, що відповідатимуть їхнім рейтингам. Бо мої програми за рейтингами займають високі місця, і ми ніяк не можемо просто так від них відмовитися.

      — Все ж таки ви більш відомi як журналіст, а не як керівник.2 Чи відчуваєте, що керівна посада — це те, з чим ви легко справитеся? І чи не шкода обмежувати себе у журналістській діяльності?

      — Завжди буває перший раз. Перед тим я займалася не лише своєю журналістською роботою, а й керувала і продюсувала програми. Тобто деякий досвід є. Решту маю здобути. Бо якщо я погодилася на цю посаду, то не маю права відмовитися.

      — При зміні менеджменту канали, як правило, за ціль ставлять перетягнути з інших каналів нові відомі обличчя. Чи у вас є така мета?

      — Мені не подобається, коли перетягують з каналу на канал. Хоча можуть бути винятки, безперечно, якщо є бажання і пропозиції. Але хочеться знайти нові обличчя, дуже хочеться. У нас завжди на каналі була така політика, ми перші сформували її — команду зірок. Практично ніхто з каналів цього не повторив, і ми надалі збираємося продовжувати свою традицію.

      — Ви вже уявляєте, як буде відбуватися кадрова ротація, кастинги тощо?

      — Так, я якраз цим зараз займаюся. Люди до нас можуть приходити і пропонувати проекти.  Усі проекти розгядатимуться на основі своєрідного тендеру. І ті програми, які плануємо зараз у ефірі, теж будуть замінюватися на основі тендеру. Тут ми дивитимемося лише на показник цифри та якості — і все. Щодо ротації, то наголошу, що вона відбуватиметься винятково за об'єктивних причин — ми тут будемо керуватися лише метою покращити якість продукту.

      — Якщо ті журналісти, які пішли після виборів з каналу через цензуру, зараз напишуть заяви-прохання поновити їх на роботі, яким буде ваше рішення?

      — Вас що, уповноважили ці журналісти про це питати? (посміхається. — Авт.) Мене вже десятий раз про це запитують. Я вже думаю, може, вони самі не насмілюються запитати.

      — Ні, просто цікаво. Все ж таки, зважаючи на їхню громадянську позицію, ви готові їх повернути?

      — Взагалі, повертають за професійний рівень, а не за громадянську позицію. Каналу потрібні професіонали, а не люди, які звершили якийсь подвиг, бо це не професія. Тобто мені це ніяк не заважає, як і не допомагає у цьому виборі. Але якщо вони захочуть, то ми будемо розгядати це питання.

      — Чи може знову з'явитися «славнозвісний» «Епіцентр» Піховшека чи його аналог?

      — Ми не розглядали такої пропозиції ні від нього, ні від когось іншого. Взагалі, у нас не було жодних політичних пропозицій.

      — Як ви вважаєте, чи є у вас достатній досвід опиратися політичному тиску та цензурі?

      — А у вас є якісь факти, які доводять протилежне? Як на мене, я усі десять років своєї роботи успішно уникала всього, що стосувалося політичної цензури.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>