НОВИНИ ПЛЮС

03.08.2005

Втрати

      УНІАН повідомляє про смерть першого заступника генерального директора ПО «Південний машинобудівний завод», лауреата Ленінської премії і Державної премії СРСР,  Героя України  Володимира Січевого. За словами співробітників «Південмашу», за півстоліття роботи на заводі при безпосередній участі Січевого було створено чотири покоління міжконтинентальних балістичних ракет, більше 400 штучних супутників Землі, зразки міського електротранспорту, вітроенергетичні установки і ряд іншої народногосподарської продукції.

Віра

      За сприяння київського міського голови створено Київську міську раду церков і релігійних організацій,  повідомляє  прес-служба Київської міської державної адміністрації. Основними завданнями ради є, серед інших, сприяння міжконфесійній взаємній згоді; співпраця релігійних організацій та органів влади Києва; обговорення актуальних питань релігійного життя і підготовка взаємно погоджених пропозицій з удосконалення чинного законодавства щодо свободи совісті й діяльності релігійних організацій.

Негода

      У ніч з 1 на 2 серпня внаслідок ускладнення погодних умов було знеструмлено 181 населений пункт України. Як повідомляє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, дощ, гроза, пориви вітру спричинили пошкодження ліній електропередач і спрацьовування систем аварійного захисту ЛЕП. Без електропостачання наразі залишається 81 населений пункт у Вінницькій області, 33 — в Івано-Франківській, 30 — у Київській, 21 — у Житомирській, 16 — в Чернігівській, передає «Інтерфакс».

Столиця

      Хоча щороку протягом місяця на Київському фунікулері  проводять регламентні і ремонтні профілактичні роботи, але «дідусю», запущеному в 1905 році, не завадило б і капітально оздоровитися. Розпорядження про реконструкцію з метою підвищення надійності роботи фунікулера і «надання належного естетичного вигляду» підписав міський голова Києва Олександр Омельченко, згідно з яким у 2005 році буде здійснено ремонт, а в 2006-му — реконструкцію київського фунікулера.  «Київпастранс» повинен розробити технічне завдання на реконструкцію фунікулера, передбачивши приведення станцій у відповідність до навколишньої забудови, заміну тягового обладнання і системи управління ним, а також виготовлення нових вагонів сучасного дизайну.

      За час експлуатації фунікулер реконструювали три рази — в 1928, 1958 і 1984 роках. Зараз його послугами щодня користуються від 10 тис. до 15 тис. людей.

      У травні 2005 року київський фунікулер відсвяткував 100-річний ювілей. У перспективі в Києві планується спорудження ще одного фунікулера, повідомляє «Форум»

Автобан

      Міністр транспорту і зв'язку України Євген Червоненко сказав, що  автобан Київ—Одеса відкриється в жовтні нинішнього року, і додав, що трасу буде відкрито для користування вже у вересні. Міністр також повідомив, що на сьогоднішній день роботи на трасі йдуть цілодобово, передає «УНІАН».

      Згідно з прийнятим у 2004 році Верховною Радою законом проїзд на всьому автошляху Київ—Одеса буде платним, проте платня стягуватиметься після введення в експлуатацію альтернативної дороги. За даними «Укравтодору», на сьогоднішній день «відсутнє навіть техніко-економічне обгрунтування» проекту альтернативної дороги.  Наприкінці липня перший віце-прем'єр України Анатолій Кінах підтвердив, що автобан Одеса—Київ буде безкоштовним.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>