НОВИНИ ПЛЮС

27.07.2005

Автобан Одеса—Київ

      Автобан Одеса-Київ буде безкоштовним, заявив перший віце-прем'єр уряду Анатолій Кінах. За користування автобаном можна буде брати гроші тільки в тому разі, якщо існуватиме паралельна безплатна дорога, наголосив п.Кінах учора під час зустрічі з промисловим активом Одеської області. За словами першого віце-, автобан буде повністю готовий нинішньої осені, залишилося покласти третій шар асфальту.

«Мистецький «Арсенал»

      Президент України Віктор Ющенко разом зі столичним головою Олександром Омельченком відвідали територію заводу «Арсенал», де триває робота над створенням культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький «Арсенал». Як повідомляється в офіційному інтернет-представництві глави держави, Олександр Омельченко розповів про хід реконструкції приміщень заводу. Президент та мер ознайомилися з ходом археологічних розкопок на подвір'ї заводу, якими опікується Інститут археології НАН України. Археологи, зокрема, досліджують фундамент жіночого Вознесенського монастиря, зруйнованого у XVIII столітті. До наших днів зберігся лише дуже приблизний план монастиря, і науковці хочуть відновити його по залишках фундаменту чи вцілілих стін. Серед знахідок — залишки людських поховань, фрагменти помешкань, уламки керамічного посуду, інші побутові предмети.

Трагедія

      У Хмельницькій області під час виконання сільськогосподарських робіт літак Ан-2 смертельно травмував жінку. Літак виконував сільськогосподарські роботи і під час зниження зачепив лівим шасі жінку, яка працювала на полі. Цей факт «5-му каналу» підтвердили в центрі пропаганди МiнНС у Хмельницькій області. Пілот не постраждав. Причини трагедії розслідує прокуратура.

Фестивальний Крим

      Найближчим часом у Криму пройде низка міжнародних фестивалів, повідомили УНІАН у Раді Міністрів автономії. У рамках святкування Дня Феодосії відбудеться I Міжнародний фестиваль етнічної інструментальної музики «Тепреч-Кефе»; в Євпаторії — II Міжнародний фестиваль кримськотатарської та тюркської культур «Ворота Гезльова»; у Білогорську — фестиваль національних культур «Ак-кая», а в Сімферополі триватиме фестиваль дуетних вистав «Кримський ковчег».

Шарм-ель-Шейх

      Пакистанці не причетні до терактів на курортах Шарм-ель-Шейха в минулу суботу, заявило посольство Єгипту в Пакистані. Нагадаємо, що досі єгипетська поліція говорила пресі про те, що провадить пошук п'ятьох пакистанців, підозрюваних у причетності до організації вибухів.

Погроза

      Ісламська «Бригада Абу Хафс аль Масрі» через інтернет пригрозила «перетворити Рим на цвинтар», якщо прем'єр Італії Сильвіо Берлусконі не ухвалить рішення про виведення італійських вояків з Іраку, повідомляє «Рейтер». Саме ця ісламістська група взяла на себе відповідальність за вибухи у лондонському метро. Після трагедії 7 липня у Лондоні це вже третя подібна погроза на адресу Італії.

Дагестан

      Учора в Дагестані знов пролунав вибух: вибухівку було закладено під автомобіль правоохоронців. Як передає РІА «Новості», поранено 5 дагестанських міліціонерів та водій. Замах відбувся за 500 м від приміщення Хасав'юртівського райвідділку внутрішніх справ.

Катастрофа

      Щонайменше шестеро людей постраждали учора внаслідок зіткнення двох потягів у передмісті австрійської столиці. Як передає РІА «Новости», вантажний потяг зіткнувся з приміським поїздом за 24 км на південь від Відня. Три вагони зійшли з рейок. Причини аварії з'ясовують.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>