Кучму руками не чіпати!

05.07.2005

      У найбільшому книжковому магазині Житомира «Знання» нещодавно знову з'явився портрет екс-Президента України Леоніда Кучми, правда, тепер його значно уцінили. Раніше зображення «гаранта» коштувало не багато не мало 25 гривень, тепер — усього 10 гривень. Сам портрет, не побоюсь цього слова, є досить унікальним, адже він лишився один, та й вигляд у нього такий, ніби його переховували не один десяток років. За словами продавців, неохайний вигляд екс-Президента легко пояснюється. Тільки-но портрет виклали на прилавок, покупці немов змовились і кожен другий, хто проходить повз нього, обов'язково намагається покрутити його в руках. Щоб зовсім не замацали, довелося прикріпити папірець з написом «РУКАМИ НЕ ЧІПАТИ».

      Провівши невеличке опитування у відвідувачів книгарні щодо того, чи повісив би хтось такий «унікальний» портрет у себе дома, покупці відповідали по-різному. «Я б точно не повісила», — каже пенсіонерка Марія Василівна. А молодик, який досить часто відвідує магазин знань, має інше ставлення до Кучми: «Якщо чесно, то мені шкода десяти гривень, але якби мені його хтось подарував, я б точно зберіг його як історичний прикол».

      Достовірно невідомо, чи буде Кучма і надалі здешевлюватись у житомирській книгарні, відомо тільки те, що вартість портретів діючого Президента, як і Прем'єра, потроху зростає і розкуповують їх просто блискавично.