Кілер-велосипедист

30.06.2005
Кілер-велосипедист

      Минулої п'ятниці в Черкасах було здійснено замах на життя заступника голови обласної державної адміністрації з гуманітарних питань — 56-річного  Миколу Овчаренка.

      Сталося це о 22-й годині на вулиці Пролетарській біля приватної садиби Миколи Семеновича в Соснівському районі міста, коли він повернувся з роботи. Його водій саме відкривав ворота, а пан Микола стояв біля хвіртки. Тієї миті з темряви й виїхав велосипедист та несподівано вистрелив дробом у заступника  «губернатора» з обріза мисливської рушниці з відстані семи метрів.

      З пораненнями живота пана Миколу було терміново доставлено у реанімацію Черкаської обласної лікарні.

      На місце події з'їхалися правоохоронці, котрі й почали слідство. Було перекрито місто, та тільки затримати нікого не вдалося: кілер-велосипедист наче крізь землю провалився. Але неподалік місця злочину знайшли покинуту зброю та червону куртку, у якій був злочинець.

      Тим часом в обласній лікарні медики всю ніч боролися за життя Миколи Овчаренка. Під час операції із його тіла витягли 30 дробинок. А  в суботу вранці стало відомо, що смертельна небезпека, котра була досить реальною, минула. Стан постраждалого залишався важким.

      У суботу заяву для преси зробив голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Черевко, назвавши те, що трапилося, безглуздям. Він не виділив окремої версії причин того, що сталося. За його словами, у справі триває слідство. Водночас «губернатор» позитивно відгукнувся про роботу Миколи Овчаренка на посаді свого заступника з гуманітарних питань, який до цього призначення керував ЗАТ «Укрхолод». «Микола Семенович мав свій бізнес, але сьогодні він цими справами не займається. А в облдержадміністрації за чотири місяці не встиг зробити щось таке, за що його намірялися вбити», — зазначив пан Черевко. Він також повідомив, що варто подумати про охорону обласних посадовців.   

      Як поінформувала «Україну молоду» прес-секретар обласного прокурора Сніжана Лисенко, прокуратура Черкаської області порушила кримінальну справу за ст.15, ст.115 ч.1 — замах на вбивство.

      За чутками, котрі ходять Черкасами, у суботу пана Овчаренка переправлено до військового шпиталю у Києві. Чи так це насправді — «УМ» дізнатися не вдалося: за словами секретарки головного лікаря обласної лікарні, її шеф — на державних іспитах, а заступники виїхали у справах. А  завідуючий реанімацією Олександр Гарбар стверджує, що розповідати про це пресі йому заборонили.

      Дізнатися про те, які версії скоєння цього резонансного злочину розглядаються самими правоохоронцями,  «Україні молодій» також не вдалося ні в обласній прокуратурі, ні в обласній міліції: всі наче води у рот набрали і мовчать, немов партизани.  Хоча народ говорить, що серед можливих версій — помста ревнивого чоловіка, з жінкою якого пан Микола знайомий, і той буцімто уже погрожував Овчаренку, а ще тендерні закупки, якими опікувався на своїй теперішній посаді заступник голови облдержадміністрації й нібито  мав конфлікти з фірмами. До речі, пана Овчаренка у команді «губернатора» називають «темною конячкою», позаяк на барикадах за нову владу його ніхто не бачив. І таке призначення багатьох здивувало. Так само, як і замах на життя пана Овчаренка: у Черкасах у владу дотепер не стріляли. 

Людмила НІКІТЕНКО.

Черкаси.

 Микола Овчаренко.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>