Поминки за жертвами автокатастроф

04.06.2005

      Лише за останні чотири місяці на львівських дорогах, як повідомив інспектор з організації профілактичної роботи ДАІ Львова Андрій Урлапов, працівники Державтоінспекції зафіксували 228 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло вісім осіб та 277 опинилися на лікарняних ліжках. Частенько з вини дорослих в аварії потрапляють діти. Приміром, за один місяць трапилося 28 дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждало 28 дітей.

       Найчастіше потерпілими в дорожніх аваріях стають самі водії авто. Іноді аварії настільки важкі, що медикам не вдається врятувати життя пацієнтам. Ось тоді на таких місцях з'являються хрести і вінки. Тому в працівників ДАІ, розповів Андій Урлапов, разом з отцем-місіонером капеланом Василем Вороновським та отцем-місіонером капеланом Йосафатом Воротняком виникла ідея щодо проведення спільної всеукраїнської акції «Україна під покровом Пресвятої Богородиці». Ця акція присвячена пам'яті всіх водіїв, якi загинули за кермом. Від кошового юнацької Січі Михаїла Рока надiйшла пропозиція: на місцях загибелі людей встановити фігурки Божої Матері. У львівській акції взяли участь як самі працівники ДАІ, так і семінаристи Львівської духовної семінарії ім. Святого Духа на чолі з віце-ректором отцем Миколаєм-Володимиром, студенти Українського греко-католицького університету, семінаристи Львівської православної духовної семінарії. Приєдналися до походу вулицями стародавнього міста прості перехожі та водії. Процесія проходила і біля церков, біля яких люди зупинялася, аби провести короткі молебні за загиблими.

      Всеукраїнська акція успішно стартувала у столиці Західної України. Цю естафету погодилися перейняти інші міста України. До речі, фігурки Божої Матері будуть встановлені по трасі Львів—Київ. Закінчиться ця акція у столиці України.

Інна БОРИСОВА.