Профспілковий фестиваль

12.05.2005

      У вівторок, останній вихідний у низці травневих свят, відкрився традиційний  фестиваль Київської організації Національної спілки композиторів України «Музичні прем'єри сезону», тільки цього року він ще й ювілейний — п'ятнадцятий. Ключове слово в ряду прикметників до слова фестиваль — безкоштовний, для любителів музики вхід на всі фестивальні заходи, які відбудуться  в Національній філармонії, Будинку органної та камерної музики, Будинку вчених, Будинку актора, на естраді міського   саду, в Центрі розвитку моди,   вільний. Концерти хорової  духовної музики відбудуться у Володимирському кафедральному соборі, Трапезній церкві Києво-Печерської лаври, Михайлівському Золотоверхому соборі, Храмі святого Василія Великого.

      У фестивальному казані, як у кухні в стилі ф'южн, киплять і варяться і симфонічна музика, і камерна, і фортепіанна і духовна хорова, і відомі колективи, й маститі метри, і жовтороті новачки, і Ніна Матвієнко, і «Київська камерата», і народна академічна капела НаУКМА «Почайна», і дитячий хор «Дзвіночок» і всі-всі-всі.

      У програмі фестивалю — кілька спеціальних проектів: марафон експериментальної електронної музики, в якому беруть участь майже півтора десятка вітчизняних та зарубіжних експериментальних колективів, концерт духової музики, сольна програма Інни Галатенко та Романа Ріпки з вокальних творів Валентина Сильвестрова, презентація доробку музикознавців та нових записів української музики. Кінець «Музичним прем'єрам сезону» настане 17 травня, отже, організатори ласкаво просять на тижневик благоустрою мізків і смаку.