Що, москалику, змерз? Сильні морози змусили війська рф дещо знизити тиск на передовій

10.01.2024
Що, москалику, змерз? Сильні морози змусили війська рф дещо знизити тиск на передовій

Фото з сайту 24tv.ua

Безпілотники Shahed-238 з реактивним двигуном, якими іранці вихвалялися в листопаді, вже надійшли на озброєння кремлівських терористів.

 

Принаймні один із розпіарених екземплярів був збитий українською ППО, що й дозволило військовим краще вивчити його характеристики.

 

Зрештою, фахівці озвучили дві новини — хорошу і погану. Хороша полягає в тому, що «диво»-дрон, усупереч вихвалянням кацапських партнерів, таки можна знищити, і він не містить на борту обіцяної «суперзброї рейху».

 

Але проблемною залишається швидкість цього БПЛА, яка сягає 500 кілометрів на годину. Зокрема, збитий шахед зумів долетіти до середини країни.


Посилили ворожу артилерію в грудні-січні також ракети, які передав московському маніяку його колега-людожер з Північної Кореї.

 

У підсумку, за період новорічних свят рашисти тричі влаштовували масові обстріли українських міст, руйнуючи цивільну, військову та промислову інфраструктури.

 

На щастя, активність ворога цього разу продемонструвала, швидше, спадаючий, ніж наростаючий темп бомбардувань.

 

Як повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, 29 грудня окупанти скинули на Україну рекордні 158 засобів повітряного нападу. Потім, 2 січня, було 134, а 8 січня — 59.

 

Він також підкреслив, що нашим артилеристам вдалося уразити переважну більшість балістичних ракет лише тому, що в нас на озброєнні є сучасні системи ППО.


Аби зменшити розмір допомоги, яку ЗСУ надають країни Заходу, московські терористи витягли з бункера свого білоруського партнера і змусили озвучити чергову «страшилку».

 

Він, зокрема, повідомив, що росія завершила розгортання тактичної ядерної зброї в його країні, і тепер ракети зі смертоносними боєголовками розташовані за 40 кілометрів від зони НАТО.


Ця заява зараз досить жваво обговорюється в західних ЗМІ, але ще не отримала офіційних коментарів. 

 

Як повідомили у виданні The Wall Street Journal, джерела серед американських чиновників не надають інформації щодо своїх розвідувальних даних, тому цілком можливо, що лукашенко просто блефує.

 

Водночас військовий експерт Олег Жданов переконаний, що чергова спроба ядерного шантажу путіну може вилізти боком: «рф лякає весь світ розгортанням ядерної зброї в білорусі. Вони знову взялися за «ядерну дубину», бо, вочевидь, справи у кремля погіршуються, і лякати більше нічим».   


Гарячий фронт тим часом трохи «охолонув» завдяки сильним морозам. За даними спікера об’єднаного пресцентру СО Таврійського напрямку Олександра Штупуна, в районі Авдіївки окупанти й надалі активні, але дещо зменшили кількість артилерійських обстрілів.

 

«Ми це  списуємо на погодні умови, тому що не в повному обсязі можуть працювати безпілотники, — сказав він. — Стало досить холодно, і артилерійські обстріли знизились з-понад однієї тисячі позавчора до 617 за добу».


Почастішали також випадки, коли задубілі москалі добровільно здаються в полон.