Робота у Роботиному: ЗСУ досягли чималих успіхів на Запорізькому напрямку

23.08.2023

Наші підрозділи влаштували оркам гарячий серпень у районі села Роботине.

 

За інформацією, яка офіційно поки що не підтверджена, ЗСУ вибили ворога з цього населеного пункту і продовжують зачищати рідну землю від непроханих чмобіків.
    

Ситуацію прокоментувала і заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

 

«Наші підрозділи мали успіх у напрямку південно-східніше Роботиного та південніше Малої Токмачки Запорізької області, — сказала вона. — Ворог намагався повернути втрачені позиції східніше Роботиного. Але безуспішно. Там зараз триває планова бойова робота».
    

Загалом південний напрямок наразі залишається пріоритетною ділянкою фронту. За словами капітана ЗСУ Тараса Березовця, завдання теперішнього контрнаступу — не звільнити якесь місто, а «розірвати так званий сухопутний коридор між росією та окупованим Кримом. Теперішній наступ української армії, безумовно, не може вирішити всіх задач».
    

Одержима ідея рашистів влаштувати прорив на Харківщині теж не принесла їм бажаних результатів. За даними керівника пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша, ворог зосередив там 45 тисяч своїх бійців, 500 танків, близько 300 артилерійських систем і майже півтори сотні РСЗО.

 

Втім українські герої відбивають атаки завдяки інженерним загорожам, правильному командуванню і мужності солдатів. Грає на руку ЗСУ і той факт, що рашисти не мають сильної мотивації йти у бій, оскільки приїхали на фронт в основному в погоні за довгим рублем або під загрозою вбивства.
    

Тим часом гаряча війна продовжує накривати територію ворога. Російські телеграм-канали повідомили, що в районі Москви у ніч на 22 серпня вкотре закрили небо.

 

Через декілька хвилин у мережі з’явилися повідомлення про звуки «бавовни» в передмісті столиці. Частина рейсів затримувалась, деякі борти були відправлені до аеропорту Шереметьєво.
    

Водночас якісь невідомі безпілотники кілька днів поспіль нищили бомбардувальники просто на військових аеродромах русні. З нещодавніх яскравих епізодів — удар у Новгородській області, де на летовищі Сольці базувалися крилаті машини стратегічної авіації Ту-22м3, що є носіями ракет Х-22.

 

«Перше, що нам варто розуміти: якщо наші сусіди сказали про те, що щось пошкоджено, то значить, там горіло-палало настільки, що приховати це від місцевих мешканців, навколишніх населених пунктів неможливо, — прокоментував ситуацію експерт Павло Кащук. — Тож довелося визнати втрату одного літака. Тут я оптимізмом заряджений повністю».
    

Хороші новини повідомив і Володимир Зеленський після візиту до країн Північної Європи.

 

«Дуже потрібні домовленості зі Швецією, зокрема оборонні, — сказав він. — Будемо виробляти в Україні CV90 — потужні бойові машини. Наші воїни дуже ними задоволені. Нідерланди. F-16, домовленість про 42 літаки для України. Данія. F-16, домовленість про 19 літаків для України та розширення тренувальних місій наших пілотів та інженерів».