Червоний ніс Пімбо: перед дітлахами Харківщини виступив Марко Родарі, внук автора «Пригод Цибуліно»

11.01.2023
Червоний ніс Пімбо: перед дітлахами Харківщини виступив Марко Родарі, внук автора «Пригод Цибуліно»

Італійський клоун Пімбо — внук автора дитячого бестселера «Пригоди Цибуліно» Джанні Родарі. (Фото з сайту objectiv.tv.)

Уже вдруге з початку повномасштабної війни Харківщину відвідав відомий італійський клоун Пімбо, який є онуком автора дитячого бестселера «Пригоди Цибуліно» Джанні Родарі.

 

Вперше пан Марко приїздив в Україну у вересні минулого року до щойно звільненого Ізюма, а тепер виступив у селищі Дергачі та в обласному центрі.


Його аудиторією знову стали діти, які ще не забули життя в рашистській окупації. Усмішки на їхніх обличчях з’явилися одразу після виходу артиста на сцену.

 

«Я гастролюю по всьо­му світу, озброївшись червоним носом, — пояснив він дитячу реакцію на свій вихід. — Хочу, аби небо посміхалося там, де падають бомби».


І це не порожні слова. До України клоун Пімбо підтримував малечу в гарячих точках Іраку, Сирії та Палестини.


За словами Марка, діти, які пережили воєнні жахіття, відрізняються від своїх ровесників очима, сповненими нещастя і глибокого суму. Саме тому своїми гастролями він намагається привернути увагу світової спільноти до цього лиха.

 

«Я звертаюся до всього світу, — каже він. — І перш за все прошу зупинити цю війну для дітей, заради дітей і заради їхніх посмішок. Це моє пряме призначення. Я — клоун. І я повинен це зробити — звернутися до всіх».

 

Пан Марко також повідомив, що приїзд в Україну для нього — непрості гастролі, оскільки Харків і прифронтові міста регіону часто обстрілює російська армія.

 

«Звичайно, мені було дуже страшно, — зізнався він. — Але мені страшніше за дітей, а не за себе. А також за всіх людей, які живуть у цих містах. Звісно, я бачив не лише зруйновані міські будівлі, а також понищені села і вулиці. Але це — війна».


Родарі розважав глядачів веселими фокусами і неймовірними історіями, створюючи атмосферу магії і чудес.

 

«Дві сотні дітлахів нашої громади отримали неперевершені емоції, — повідомила пресслужба Дергачівської міськради. — Вони щиро раділи та веселилися, плескали у долоні, сміялися і активно повторювали рухи, які показував їм чудовий клоун Пімбо».