Війна в Україні: під ялинку кремлівським старцям не світить навіть маленький трофей

14.12.2022
Війна в Україні: під ялинку кремлівським старцям не світить навіть маленький трофей

На східному фронті й далі тривають затяжні кровопролитні бої.

 

Рашисти фактично безперервно обстрілюють і штурмують оборону ВСУ в надії покласти під новорічну ялинку кремлівським старцям хоча б маленький трофей.

 

Утримати оскаженілу навалу нашим бійцям вкрай нелегко.

 

«Поблизу Кремінної та Сватового у нас є певний успіх, — повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. — ЗСУ потроху просуваються, але все одно кожен метр звільнення області дається дуже важко, бо вже нема ефекту несподіваності. Окупанти підготувалися, побудували оборонні споруди, все замінували і натягли туди техніки».


За словами очільника регіону, рашисти планують здійснити контрнаступ на недавно звільнений Куп’янськ, тому накопичують у цьому районі велику кількість чмобіків.

 

Військовий досвід ті отримують у бою, руйнуючи населені пункти. Скажімо, наразі від Білогорівки вже залишилася тільки назва, оскільки окупанти проводять там наступальні дії фактично цілодобово.


Ще більш незатишно почуваються рашисти на окупованих територіях. Сьогодні з’явилося повідомлення про те, що ракета «Хаймарса» з неймовірною точністю влучила у самісіньке лігво терористів, що базувалися в Алчевську Луганської області.

 

Російський найманець, який зняв і розповсюдив це відео, був вражений масштабами руйнувань і кількістю загиблих. Ще дві сотні окупантів попрямували до пекла у Мелітополі разом із ресторанним комплексом, де, найвірогідніше, проживали їхні командири.

 

Також з’явилася інформація про серйозне пошкодження мосту, який з’єднував Мелітополь і село Костянтинівка Запорізької області. Йдеться про важливу логістичну артерію, через яку окупанти переправляли техніку і живу силу на Донбас.


До речі, палаючі по всій росії гіпермаркети наші артилеристи, скоріш за все, не вноситимуть до списку власних перемог. Днями з’явилася версія про те, що власники цих молів через збитковість підприємств знищують їх самі.

 

«Бізнес вести стає невигідно — ринок валиться, товари дедалі складніше завозити через санкції, — вважає блогер Денис Казанський. — Продати ТРЦ з цієї причини майже неможливо. А ось отримати страховку і виїхати з грошима з токсичної країни, яка зависла, яка стрімко дичавіє і перетворюється на Іран, — ідеальне рішення».


Загалом українська військова компанія для рашистів стає з кожним днем усе більш проблемною, тому вони часом впадають у якийсь неадекватний відчай.

 

Скажімо, аби хоч якось розважити невтішних чмобиків, міністерство оборони росії на сторінці Петербурзької внутрішньоміської муніципальної установи оголосило збір для армії «на безоплатній основі» баянів, акордеонів, губних гармошок, гітар та балалайок.

 

«Музичні інструменти будуть передані мобілізованим, військовослужбовцям, — йдеться у повідомленні, — які виконуватимуть спеціальні завдання і не мають професійної музичної освіти, з метою підтримки бойового духу, згуртування, наснаги на подвиги, морально-психологічного розвантаження».


Схоже, у військовій управі вирішили, що «на концерт Кобзона» чмобіків варто відправляти вже підготовленими.