Протидія пеклу кремлівських старців: головне про війну з рф на кінець жовтня

02.11.2022
Протидія пеклу кремлівських старців: головне про війну з рф на кінець жовтня

Українські захисники мужньо боронять свою країну. (Фото зі сторінки «Генеральний штаб ЗСУ».)

Поблизу Бахмута у понеділок був збитий з ПЗРК гелікоптер Мі-8.

 

Із 18 членів екіпажу вижити поталанило лише одному.

 

Російська пропаганда одразу ж приписала цей успіх своїм ракетникам.

 

Але оскільки на борту понівеченої машини було чітко видно розпізнавальні знаки саме їх­ньої армії, пізніше з’явилося суттєве уточнення.

 

Виявляється, вертольотом рашисти переправляли на Донбас відставних офіцерів середньої ланки, які були спеціально найняті ЧВК «Вагнер» для командування частково мобілізованими зеками.


Загалом поблизу Бахмута та Авдіївки наразі точаться найбільш жорстокі бої. Окупанти роблять спроби йти в наступ, а Сили оборони наполегливо відбивають їхні атаки.

 

Як повідомив «Суспільному» командир бригади «Холодний Яр» полковник Руслан Шевчук, ворог тут зробив ставку не на бронетехніку чи якісь особливі тактичні дії, а здебільшого на масовість атак так званих «чмобіків».

 

«Тут основний підхід їх — не жаліти особового складу, — каже він. — Вони їх так і називають — одноразові. Привезли, показали напрямок, сходили в наступ, загинули, після обіду — наступні. Тупа лінійна тактика випаленої землі. У лоб. До останнього солдата».


На жаль, у цьому страшному пеклі наразі гинуть і наші герої.

 

«Кажуть, що 93-тя бригада — це бетон, — прокоментував ситуацію пан Шевчук. — Так, це — бетон. Особовий склад, молодші командири, командири відділень, взводів, рот — їм треба пам’ятники ставити. Хлопці з 24 лютого не вилазять з окопів, ведуть потужні бойові дії. Якщо є можливість вести наступ — ведуть наступ, якщо ні — активна оборона. На жаль, є втрати. На жаль, у нас гинуть найкращі. Ті, хто не побоявся, не сховався від війни...»


А ось у наспіх зібраних «чмобіків» з героїзмом виникли серйозні проблеми. Днями російські ЗМІ розповіли про роту мобілізованих з Московської області, які поблизу Сватового покинули свої позиції й ганебно втекли у тил.

 

Бойовики ЛНР минулої суботи тримали дезертирів під дулами автоматів, змушуючи повернутися на фронт, але ті категорично відмовилися. У результаті їх не пустили у розташування військової частини, не дали поїсти й пригрозили трибуналом.


Нищать ворога наші військові й на південному напрямку. Як повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, днями після «прильотів» у місце розташування окупантів  лікарню у Токмаці Запорізької області дощенту наповнили рашистські трьох­соті. Аби надати всім допомогу, медики працювали до ранку.

 

«Є також інформація щодо великої кількості загиблих, — каже мер. — Але вона потребує уточнення».


У понеділок українська авіація атакувала скупчення особового складу також на Миколаївщині в районі Снігурівки.

 

«Вороже військо зменшилось на 21 рашиста. Демілітаризовано одну військову автівку та міномет, — повідомили в ОК «Південь». — Загалом 31 жовтня авіація сил оборони завдала по ворогові 14 ударів. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили 2 гелікоптери (Ка-52 та Мі-8) та 2 ворожі БпЛА».