На Луганщині ЗСУ почали перетворювати перших «частково мобілізованих» рашистів на «200» і «300» — волонтер

28.09.2022
На Луганщині ЗСУ почали перетворювати перших «частково мобілізованих» рашистів на «200» і «300» — волонтер

Найгарячішою ділянкою фронту надалі залишається Донбас. (Фото з телеграм-канала Оперативний ЗСУ.)

Цікаву новину поширив відомий харківський волонтер Роман Донік у соціальній мережі Фейсбук.

 

«Кажуть, до Луганської області прибув перший ешелон із мобілізованими в РФ, — написав він на своїй сторінці. — Ці військові вже враховані ЗСУшниками як «200» і «300».

 

Померлим за путіна хочеться побажати міцного здоров’я і попросити операторів «Хаймарсів» поставити пісню Б. Гребенщикова «Етот поєзд в огнє».


Аби не піти слідом за першим потягом, новобранці вже зараз масово обривають телефони української гарячої лінії «Хочу жити» й розпитують про можливі варіанти здачі в полон.

 

У рамках проєкту їм гарантують утримання за всіма пунктами Женевської конвенції.

 

Як повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов, цим шансом можуть скористатися й українці, що наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях.

 

А також призовники Криму та ОРДЛО, які зберегли українські паспорти й не хочуть воювати проти своїх співвітчизників. Бажаючих здатися, виявляється, вже тепер чимало.


А тим часом артилеристи ЗСУ за добу 26 вересня «відмінусували» штаб окупантів та знесли в повітря понад п’ять військових складів на території Херсонської та Миколаївської областей. Триває подальший наступ і на Харківському напрямку.


Як повідомила пресслужба Борівської громади, тут днями розпочалася деокупація лівого берега Осколу. Село Піски-Радьківські вже перебуває під контролем ЗСУ.

 

«Але українські військові наразі ще виявляють там групи російських військ, проводять зачистку й розмінування, — йдеться у повідомленні. — Місцеві жителі радо зустрічають наших воїнів, готують для них їжу і зі словами радості на очах дякують за визволення».


Сюди одразу ж доставили дві тонни гуманітарної допомоги. Окупаційна влада швидко залишила всі населені пункти громади. Колаборанти також утекли.


Генштаб ЗСУ 26 вересня вперше підтвердив звільнення Куп’янська-Вузлового в Харківській області. Це велике селище, де розташована одно­йменна залізнична станція, яку росія раніше використовувала для перекидання сил із Білгорода на окуповану територію.


Водночас найгарячішою точкою фронту й надалі залишається Донбас.

 

«Зусилля окупантів досі зосереджені на утриманні захоплених територій, виході на адмінкордон Донецької області та зриві активних дій захисників України на окремих напрямках», — повідомили в Генштабі ЗСУ.


Днями ЗСУ на цій лінії фронту відбили ворожі атаки в районах Спірного, Підгородного, Бахмута, Майорська, Кам’янки, Побєди та Павлівки.

 

Українська авіація, артилерія та ракетні війська знищили тут три пункти управління й чимало техніки й живої сили ворога.


«Постійні спроби російського наступу на Донеччині ввійдуть в історію воєн як одне з найбільш цинічних убивств своїх же солдатів, — прокоментував цю статистику Володимир Зеленський. — Російська мобілізація — це відверте намагання дати командирам на місцях постійний потік гарматного м’яса. Іншого сенсу в російській мобілізації просто немає».