І оборона, і наступ: ЗСУ на всьому фронті продовжують операцію проти російських загарбників

07.09.2022
І оборона, і наступ: ЗСУ на всьому фронті продовжують операцію проти російських загарбників

Наші котики і джавелін.

Російським військам установили черговий дедлайн на сході. Цього разу вони мають захопити Донецьку та Луганську області до середини вересня, тому помітно активізувалися на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

 

Утім, за даними керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, великими успіхами рашисти похвалитися не можуть. Аби поповнити розбиті підрозділи, в ОРДЛО почали мобілізацію ув’язнених.


У свою чергу, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив про відмінну роботу нашої артилерії у Кремінній. Там завдяки появі знаменитого «Бавовнятка» злетіли у повітря кілька будівель разом із чотирма сотнями розквартированих окупантів.

 

Демілітаризація ворожого угруповання у цьому місті теж пройшла успішно, оскільки москалі під час ракетних «прильотів» втратили ще й понад 100 одиниць військової техніки.

 

«Перші ластівки звільнення наших населених пунктів є, — запевнив керівник регіону. — На лівому березі Сіверського Донця ми можемо спостерігати певні позитивні дії наших підрозділів. Це перш за все ізюмський напрямок. Саме там очікується ключовий етап деокупації Луганщини».


Загалом ЗСУ видавлюють ворога до кордону послідовно і професійно. Тобто на деяких напрямках просуваються вперед, а на інших тримають оборону та ведуть активні бої.

 

«Наші захисники успішно відбили спроби наступу ворога в районах населених пунктів Білогорівка, Григорівка, Покровське, Бахмутське, Лозове, Спартак, Соледар, Зайцеве та Семигір’я, а на краматорському напрямку мали тактичний успіх та вибили ворога з раніше зайнятих ним позицій», — повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.


Раніше в офісі президента України підтвердили звільнення Високопілля на Херсонщині. Зокрема, заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко опублікував у Facebook фото встановлення у цьому селищі прапора України.


У Генштабі також повідомили про знищення в районі Антонівського мосту зенітно-ракетного комплексу та шістьох вантажівок ворога. Крім цього, сили оборони за кілька останніх днів вивели з ладу переправи в районі Херсона і вкотре звели нанівець спроби агресора відновити перекидання військ­ через Дніпро.


Ці та інші успіхи ЗСУ змусили окупантів укотре перенести терміни проведення горезвісного референдуму.

 

«Вони також стурбовані тотальною відсутністю підтримки з боку населення і страхом перед ризиком втрати територій уже після голосування, що буде складно пояснити своїй аудиторії, — повідомив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. — Варто відзначити і технічну неготовність окупаційної влади до шоу подібного масштабу».


Не маючи суттєвих успіхів у протистоянні з ЗСУ, ворог підло відіграється на мирних жителях. За даними Генштабу, ніч із 5 на 6 вересня окупанти розпочали з підступних ракетних ударів по цивільних об’єктах у Бахмуті та Костянтинівці.

 

По­страждали також десятки населених пунктів у Харківській, Запорізькій, Миколаївській та інших областях. Противник завдав три ракетні і понад 35 авіаційних ударів, а також здійснив близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.