Стабільно гаряче: рашисти влаштували пекло на сході і хочуть вийти на адмінкордон Херсонської області

04.08.2022
Стабільно гаряче: рашисти влаштували пекло на сході і хочуть вийти на адмінкордон Херсонської області

Наші боги війни. (Фото з сайту www.bbc.com.)

Цього тижня наші ракетно-артилерійські підрозділи вкотре вдарили по знаменитій Чорнобаївці, де базується опорний пункт росіян.

 

За вже підтвердженими даними, назавжди вийшли зі строю два десятки окупантів, 2 танки Т-72, гаубиця «Мста-Б» та 4 одиниці автомобільної і броньованої техніки.

 

Дісталося також рашистам, що базуються у Бериславському та Баштанському районах. Там авіація ЗСУ завдала трьох точних ударів по скупченню їхнього озброєння і техніки.

 

Загалом у ході контрнаступальних дій українські військові звільнили від російських зайд уже понад 50 населених пунктів Херсонщини.


Водночас, за даними ОК «Південь», ситуація в цьому регіоні досить напружена. Ворог зберігає свою активність по займаному рубежу оборони та розпочав створення ударного угруповання на криворізькому напрямку.

 

Цілком імовірна також підготовка російсього контрнаступу з подальшими планами виходу на адміністративний кордон Херсонської області. Аби посилити свої позиції, війська рф почали перекидати сюди ще й свої десантні угруповання і техніку через окупований Крим лівобережною частиною Херсонщини. Про це в ефірі телемарафону повідомив депутат облради Сергій Хлань.


Бої на сході тривають з перемінним успіхом. ЗСУ відбили всі спроби просування росіян на Бахмутському напрямку, а також штурмові дії у напрямку Мінеральне — Авдіївка. Але окупанти мають частковий успіх в районі Донецьк — Піски. Складність ситуації підтвердив у своєму відеозверненні і Володимир Зеленський.

 

«Так, дійсно, ми ще не можемо повністю зламати перевагу російської армії в артилерії та живій силі, — сказав він. — І це дуже відчувається у боях. Особливо у боях на Донбасі. Там зараз просто пекло. Цього навіть не описати словами».


Втім військовослужбовець Сергій Гнезділов на своїй сторінці у соцмережах те пекло описав з усіма подробицями.

 

«6 тисяч 500 снарядів на село менш ніж за добу, — повідомив він. — І таких діб вже шість, і в голові не вкладається, як у цьому шквалі ворожого вогню залишається в живих хоч якась кількість нашої піхоти. Їде резерв на позицію закривати прорив собою, а через 5 хвилин з 15 людей цілим лишається один».

 

За його словами, Росія веде надзвичайно щільний артилерійський вогонь, розбиваючи міцні бетоновані позиції. Частину опорних пунктів ЗСУ втратили, мають загиблих і просять допомоги артилерією, якої ще бракує.


У свою чергу голова Авдіївської міської адміністрації Віталій Барабаш повідомив «Радіо «Донбас. Реалії», що українські військові відійшли з позицій на шахті «Бутівка», «адже там немає за що триматися, немає нічого вцілілого».

 

Також рашисти намагаються штурмувати промзону міста, але там їм наступати складно. Точаться бої і поблизу Кам’янки та Красногорівки.

 

«В саму Авдіївку тепер стало частіше прилітати, — каже він. — У місті вже давно немає електрики, води та газу. Попри це, там залишається близько 2,5 тисячі людей. Хтось лише зараз наважується виїжджати. А є й ті, хто вже повертається в місто з евакуації».