Ультиматум Майдану: народ вимагає звільнити голову ОП Андрія Єрмака, інакше — імпічмент Володимиру Зеленському

23.11.2021
Ультиматум Майдану: народ вимагає звільнити голову ОП Андрія Єрмака, інакше — імпічмент Володимиру Зеленському

Активістам урвався терпець. (Фото з фейсбуку.)

У Києві в День гідності та свободи на Майдан вийшли кілька тисяч українців, аби вшанувати пам’ять загиблих під час Революції гідності.

 

Люди з квітами та українськими прапорами заполонили алею Героїв Небесної сотні та вшанували пам’ять загиблих біля каплички міжконфесійною панахидою.


 Водночас вони оголосили свою вимогу — звільнити голову офісу президента Андрія Єрмака. Інакше через 10 днів пообіцяли розпочати безстрокову акцію з вимогою імпічменту президенту Володимиру Зеленському.


Учасники акції вигукували гасла «Єрмака за ґрати», «Путін х…йло, Зеля сц...кло» та розгорнули великий банер, адресований президенту Зеленському і главі його офісу Єрмаку — «Їхня брехня принижує. Захистимо нашу гідність».


Також учасники акції до Дня гідності та свободи спробували потрапити до офісу президента, але дорогу їм перегородив кордон поліції. Виникали словесні конфлікти та штовханина.


Правда, частину активістів правоохоронці таки пропустили, попередньо перевіривши їхні речі. А в колоні звучало — «Зелю геть!». Тим часом у поліції Києва повідомляють, що під час проведення у центрі столиці акції грубих правопорушень не зафіксовано.


Нагадаємо, напередодні ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба в ефірі одного з телеканалів заявив, що глава офісу президента Андрій Єрмак від імені президенка Володимира Зеленського, який на той момент нібито був зайнятий, дав вказівку перенести спецоперацію щодо «вагнерівців».

 

Також Бурба пояснив: «Не могли не послухати Єрмака, оскільки той був присутній на усіх звітах, був делегований главою держави, а також запевняв, що це вказівка самого Зеленського».


Хоча, уточнив генерал, перенести унікальну спецоперацію, під час якої розвідникам вдалося вивезти з Росії десятки бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер», причетних до військових злочинів на Донбасі, на той час уже не можна було, і це одна з причин її провалу.


До речі, люди розгнівані тим, що українська влада заперечувала підготовку та проведення такої операції, називала її «не нашою». І хоча пізніше таки визнала факт її проведення та зрив, а для встановлення істини створила парламентську ТСК, однак винних так і не знайшли.

 

Тож недарма у неділю, під час вшанування пам’яті загиблих активістів Євромайдану біля Хреста на алеї Героїв Небесної сотні, президент Зеленський змушений був закривати вуха під захистом бодігардів і в присутності глави свого офісу Андрія Єрмака, коли почув вигуки «Ганьба!» на свою адресу.


Журналіст Юрій Бутусов обурений тим, що президент Зеленський досі не спромігся прокоментувати заяву генерала розвідки Василя Бурби про зірвану спецоперацію. За його даними, главі держави було ніколи, бо він святкував день народження Єрмака у президентській резиденції «Синьогора» в Івано-Франківській області.