У харківського танкобудівного заводу імені Малишева новий директор: що відомо про Олега Винника

23.11.2021
У харківського танкобудівного заводу імені Малишева новий директор: що відомо про Олега Винника

Чи буде перспективним для харківського танкограда прихід Олега Винника, наразі сказати важко. (facebook.com/ukroboronprom)

Керівники державних концернів «Укр­оборонпром» та «Укрспецекспорт» провели в Харкові робочу нараду, на якій представили нового директора заводу імені Малишева Олега Винника.

 

До цієї посади у різні часи він керував ПАТ «Дніпроважмаш», ЗАТ «Горлівський авторемонтний завод» і ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод».


Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олександр Скакун, перед новим очільником підприємства стоїть низка першочергових завдань.

 

«У пріоритеті — своєчасне виконання всіх узятих заводом виробничих зобов’язань, — сказав він. — Зокрема, контракту з Пакистаном. Звісно, для цього надважливим є питання збереження колективу, забезпечення конкурентних заробітних плат та їх своєчасної виплати».


За словами пана Скакуна, він уже звернувся до керівництва ДК «Укроборонпром» з проханням підвищити «малишевцям» зарплату. Наразі вона сягає середніх показників у сфері промисловості регіону.

 

Але, оскільки йдеться про стратегічне підприємство, що має виконати кілька серйозних контрактів, доведеться запрошувати на роботу працівників високого рівня кваліфікації. Вони ж прийдуть на виробництво лише за наявності достойної оплати праці.

 


Як уже повідомляла «Україна молода», кілька перспективних контрактів із Пакистаном на ремонт танків Т-80УД і поставку запчастин до них харківський завод уклав навесні цього року.

 

Згадані бойові машини були виготовлені на замовлення уряду ісламської республіки ще двадцять років тому, а відтак давно потребують ремонту і модернізації. Вартість підписаної угоди — 1 мільярд 400 тисяч гривень.


Цікаво, що співпраця між пакистанськими військовим та харківськими виробниками рік тому ледве не була зірвана. Спочатку контракт не вдалося підписати через проблеми на заводі, а потім у зв’язку з обмежувальними заходами, що виникли під час пандемії.

 

Був також період, коли вже готові комплектуючі лежали на складах, а представники пакистанської сторони не могли виїхати в Україну, щоб прийняти продукцію. Однак після непростих перемовин ситуація кардинально змінилася.

 

Партнери переконалися в тому, що танковий завод відновив виробництво і готовий виконати взяті на себе зобов’язання. Загальна сума цих та інших угод забезпечить роботою підприємство на кілька років наперед.


Чи буде перспективним для харківського танкограда прихід Олега Винника, наразі сказати важко. До цього на заводі директори змінювалися настільки часто і безуспішно, що у квітні профспілка підприємства направила Володимиру Зеленському листа з проханням втрутитися в їхні проблеми.

 

«В умовах війни з агресором на сході України команда неефективних менеджерів активно вживає заходів, що спрямовані на знищення підприємства, яке має стратегічне значення для економіки та безпеки держави, — поскаржилися «малишевці». — За час перебування на посаді генерального директора, Крилас В.Д. зі своєю командою довели завод до кризового стану».


Після звільнення Криласа, якийсь час на підприємстві взагалі не було директора, а ті, що призначалися потім, швидко пішли.

 

У свою чергу резюме 43-річного Олега Винника, за інформацією видання «Депо», певний час перебувало на сайті пошуку роботи. Він претендував на керівну посаду з окладом 50 тисяч гривень і погоджувався на переїзд до іншого міста.