Американці виставили штраф у 32 тисячі доларів за дебош у літаку

16.11.2021

Неадекватна поведінка громадян наражає на небезпеку життя сотень пасажирів повітряних лайнерів, а якщо ці громадяни ще й нападають на стюардів чи членів екіпажу, то й поготів.

 

Повз таке не може пройти Федеральне управління цивільної авіації США — FAA, — яке карає порушників спокою на значні суми.

 

Так, нещодавно було оштрафовано громадянку США, яка летіла з Остіна (штат Техас) до Сан-Франциско авіакомпанією Horizon Air.

 

Спочатку жінка відмовилася пристебнутися паском безпеки, а потім почала сваритися з чоловіком та сином, якого, до того ж, намагалася ще й побити.

 

Коли ж команда повітряного судна втрутилася, щоб заспокоїти неадекватну пасажирку, та почала жбурляти в них сміття, а також відібрала в сусіда по кріслах тістечко, щоб запустити в стюардів.

 

Це сталося ще в травні минулого року, проте кара небесна (у прямому сенсі цього слова) наздогнала хуліганку.

 

Тепер їй загрожує штраф у 32 тисячі (!) доларів. Скандальна пані має 30 днів, щоб оскаржити рішення FAA або ж сплатити означену суму.


Це був лише один з десяти подібних випадків, про які повідомила FAA за останній період. Федеральне управління вже виставило порушникам спокою штрафів на суму понад 225 тисяч доларів.

 

З них 20 тисяч повинна сплатити пасажирка авіаліній Delta, яка сварку з бортпровідником перетворила на бійку.

 

Та в більшості випадків покарання все ж стосувалися не насилля з боку неадекватних громадян, а відмови одягати маски в салонах літаків. Загалом же за 2021 рік FAA наклало стягнень на 1,2 млн доларів.