Червоний — то журба: коронавірусна хвиля все більше накриває Україну

02.11.2021

Майже 14 тисяч випадків коронавірусу підтвердили в Україні за попередню добу. Найбільше нових інфікованих додалося на Харківщині.

 

Лідерами за поширенням ковіду також є Одеська, Львівська та Запорізька області. Напередодні госпіталізували майже 4 тисячі пацієнтів. Летальних випадків  — близько 300.


У Києві відучора діють суворі обмеження через погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус. Заклади харчування, готелі, установи і заклади соціального захисту, спортзали та фітнес-центри можна відвідувати тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом.

 

Проводити масові заходи й відвідувати торгово-розважальні центри також зможуть містяни лише з відповідними документами. Школярі ж за парти не повертаються — вони навчатимуться дистанційно.

 

Роботу громадського транспорту не зупинятимуть. Але їздити в ньому можуть пасажири, які мають сертифікат про вакцинацію або негативний тест. Перевірятимуть ці документи не на вході в транспорт, а вибірково спеціальні групи правоохоронців.


Схожі правила почали діяти з понеділка і в Запоріжжі. Без ковід-сертифіката або ПЛР-тесту сiсти в автобус чи електричку не можна. Так вирішили у міськраді через погіршення ситуації з коронавірусом.

 

Обмеження не стосуватимуться дітей i підлітків віком до 18 років. Контролюватимуть дотримання правил спільні мобільні групи. Тим часом у Чернівцях реанімації всіх COVID-лікарень завантажені на сто відсотків.

 

Про це повідомили в обласній державній адміністрації. Там розповіли, що багато недужих і у віділеннях міських лікарень, де надають допомогу хворим на коронавірус.

 

Лише минулої доби в області госпіталізували 169 людей, 16 не змогли подолати недугу. Наразi на Буковині на коронавірус хворіють майже 16 тисяч осіб. Повністю вакциновано менш ніж 15,5% мешканців регіону. Схожа ситуація і в Полтаві.


У лікарнях катастрофічно бракує кисню. За словами медиків, кожен недоотриманий літр кисню може означати одне втрачене життя, а кількість хворих стрімко зростає. І поки в Україні «червоніють» області, країна вкотре потрапила в корупційну історію.

 

Адже в низці регіонів підробляють ковід-сертифікати. Однак наразі немає загрози, що Європейський Союз відмовиться визнавати українські документи.

 

Про це кажуть у Міністерстві охорони здоров’я. У відомстві визнають, що існує проблема підробки ковідних документів. Однак зазначають: українські сертифікати повністю відповідають усім вимогам ЄС.