Меломан з Одеси: «новачок» Харківського зоопарку жираф Дьома любить слухати класику

02.07.2021

Жираф Дьома прибув до Харкова з Одеського біопарку трохи більше місяця тому і з того часу не перестає дивувати своїм незвичним характером.

 

Він абсолютно спокійно перебув місячний карантин у вольєрі для новеньких і тепер без зайвих ексцесів обживає свій власний.


«У його поведінці я не бачу переляку, ступору, він з цікавістю спостерігає, — повідомила провідний фахівець закладу Ганна Воронцова. — В його рухах не видно ані скутості, розслаблено крокує, як у себе вдома. Тож ми сміливо можемо говорити, що Дьома вже у себе вдома».


Аби «одесит» не сумував за рідною домівкою, йому, окрім свіжого гілля верби та клена, постійно підкладають банани з грейпфрутами та мюслі. Втім, як з’ясувалося недавно, найбільше романтичний Дем’ян усе ж таки полюбляє не цитрусові ласощі, а... класичну музику.  


Справжньою несподіванкою стало те, що наш жираф виявився меломаном, кажуть у зоопарку.

 

І додають, що саме тому у вольєрі встановили радіо, обравши хвилю без агресивних звуків. Ці тварини дуже полохливі і вразливі, тому можуть злякатися сильних стуків і криків.

 

Класична ж музика дуже мелодійна і створює атмосферу безпеки.


Вольєр Дьоми обладнано підвісними годівницями, автоматичними поїлками і широкими оглядовими вікнами.

 

Для швидкої адаптації йому ще підселили сусідку — антилопу Августу. Тож класичні концерти незвична пара тепер слухає разом.