Не лишилась безкарною: чим розплатилась жінка, яка в аеропорту жбурляла паспорти України

21.05.2021

Уродженка міста Дружковка Донецької області Людмила Чмульова прославилася на всю країну невдалим перформансом iз державними документами.

 

Не отримавши дозвіл на виліт до Стамбула, вона разом iз дітьми почала жбурляти паспорти на землю, брутально висловлюючись на адресу України.


Емоційний і вкрай зневажливий сюжет був знятий на відео і швидко «розлетівся» соціальними мережами.

 

Розгнівана жінка миттєво стала «зіркою», про що, схоже, вже добряче пошкодувала.

 

Принаймні заяви на кшталт «ви мене неправильно зрозуміли» з’явилися одразу ж після реакції на її зухвалу поведінку обурених співгромадян.

 

Вона ще пробувала пригрозити своїм критикам судом, але правоохоронна система оперативно приборкала і цей її палкий ентузіазм.

 

Днями поліція вручила їй протокол за статтями «дрібне хуліганство» та «ухилення від нормального виховання дітей».


Але на цьому проблеми уродженки Дружковки не закінчилися, оскільки вона оперативно потрапила ще й на сайт «Миротворець». Тепер тут є повна онлайн-історія сімейства, яке, користуючись іноземними паспортами України, палко підтримує так звану «ДНР».

 

Як з’ясувалося, у російських соціальних мережах «Однокласники» та «ВКонтакті» чоловік Людмили Віталій Чмульов розмістив фото терористів Гіві та Мотороли, зворушливо підписавши його «Ви з нами завжди».

 

На цьому сайті також розмістили ­скриншот світлини сина подружжя, де хлопчина позує на тлі прапора тієї ж «республіки».

 

У підсумку «Миротворець» «інкримінував» гнівливій пані одразу дві провини — демонстративне публічне знущання над громадянством України і залучення малолітніх дітей до антиукраїнської акції. Її також визнали учасницею актів гуманітарної агресії проти України.


Наступного дня після інциденту з’явився і коментар прикордонників, дії яких викликали неадекватну реакцію Чмульових.

 

«Жінку, яка прямувала рейсом «Харків — Стамбул» iз двома дітьми, не пропустили тому, що в неї не були належним чином оформлені документи, — сказав прессекретар відомства Максим Бояр. — А саме: було відсутнє належним чином оформлене й нотаріально засвідчене доручення на дітей одного з батьків. Те, що сталося потім, — неприпустимо. Я вважаю, що для будь-якого громадянина України такий випадок є обурливим».