«Електроважмаш» допоможе оновити електростанції Іраку за кошти США

09.04.2021
«Електроважмаш» допоможе оновити електростанції Іраку за кошти США

ДП «Завод «Електроважмаш» уклав меморандум про участь у реалізації програми оновлення електростанцій в Іраці.

 

Як повідомила пресслужба підприєм­ства, загальна вартість проєкту — 1,2 мільярда доларів.

 

«Меморандум передбачає співпрацю в проєктуванні та виробництві агрегатів потужністю 1300 МВт, — каже в.о. гендиректора заводу Віктор Бусько. — Невдовзі буде затверджено робочий план для підписання трирічного контракту на суму понад 50 мільйонів доларів. Це великий проєкт, що має неабияке значення як для нашого підприємства, так і для всієї України».


Після тримісячних переговорів згадану угоду підписали Віктор Бусько та представники чеської компанії, що виступає генеральним підрядником у реалізації проєкту.

 

Сторони також домовилися про створення робочої групи, яка узгодить усі необхідні технічні деталі й підготує робочу документацію.

 

Участь харків’ян у будівництві іракських електростанцій стала можливою після того, як «Електроважмаш» підтвердив успіх у фінансовому оздоровленні підприємства і надав гарантії про своєчасне та високоякісне виконання замовлень.


Цими днями харківські машинобудівники отримали добру звістку і на внутрішньому ринку. Наразі «Електроважмаш» завершує процедуру сертифікації, що дозволить йому брати участь у технічному оновленні Укрзалізниці.

 

До цього часу харків’яни аналогічну продукцію постачали, в основному, на експорт, оскільки не мали акредитації для участі у вітчизняних тендерах. Тепер же сторони мають намір підписати дорожню карту, що передбачає співробітництво згідно з Концепцією розвитку локомотивного парку Укрзалізниці до 2023 року.