Найповажніший тенісист-любитель Леонід Станіславський вакцинувався у 97 років

02.04.2021
Найповажніший тенісист-любитель Леонід Станіславський вакцинувався у 97 років

Молодий способом життя харків’янин Леонід Станіславський. (Фото Лани ВЄТРОВОЇ.)

Якщо найближчими днями в Україні не вакцинується від ковіду людина, старша за харків’янина Леоніда Станіславського, то він гарантовано потрапить до Національного реєстру рекордів у номінації «Найповажнішого віку українець, який пройшов вакцинацію проти COVID-19».

 

Цей непересічний чоловік відомий тим, що вже 7 років поспіль утримує звання найстарішого тенісиста-любителя світу, оскільки постійно бере участь у міжнародних турнірах серед ветеранів спорту.


Своє рішення отримати щеплення рекордсмен пояснив бажанням захистити себе від згубного вірусу.

 

«Я — у зоні небезпеки. Мені 97 років, — каже пан Леонід. — Я їжджу в метро і ходжу по магазинах, тому хочу себе захистити і спокійно грати у теніс. Молодші за мене люди дякують долі за кожен прожитий рік, а я — за кожен день. Зараз мені зробили щеплення, і я почуваюся добре».


Причину свого надзвичайно активного довголіття спортсмен у першу чергу пояснює тим, що є спокійною, урівноваженою і доброзичливою людиною. Мовляв, якщо нерви у нормі, то і тіло не підводить. Він також веде здоровий спосіб життя, не має згубних звичок і ніколи не залежується на дивані.

 

У любительському тенісі серед старійшин Леонід Станіславський — незаперечний авторитет.

 

Щоправда, наразі брати участь у турнірах йому непросто, оскільки всі основні суперники ледве сягають 60-літнього віку. Але харків’янин і не думає пасти задніх. Каже, що для перемоги головне — мати добру форму, позитивний настрій і віру в себе.