Несподіваний поворот у «справі Шеремета»: Юлія Кузьменко балотуватиметься до Верховної Ради

17.02.2021
Несподіваний поворот у «справі Шеремета»: Юлія Кузьменко балотуватиметься до Верховної Ради

Юлія Кузьменко із прихильниками.

Несподіваного обороту набрала ситуація навколо резонансної «справи Шеремета»: лікарка Юлія Кузьменко, одна з підозрюваних, за версією правоохоронців, у вбивстві журналіста, буде балотуватися на довиборах у Верховну Раду на 50 окрузі Донеччини (Покровськ, Мирноград, Добропілля) від «Європейської Солідарності».

 

У повідомленні партії вказується, що її висунули у кандидати під час з’їзду «у відповідь на численні звернення ветеранських i волонтерських громадських організацій».


Проміжні вибори відбудуться 28 березня. Обраний там свого часу позафракційний нардеп Руслан Требушкін склав повноваження народного обранця, оскільки став мером Покровська.


Юлію Кузьменко в серпні 2020-го, після восьми місяців СІЗО, відпустили під домашній арешт. «Йду на довибори в ВР позапартійно. Основний конкурент — ОПЗЖ та інші вихідці з Партії Регіонів. ...Я знов повертаюся на свій Донбас — тільки з іншими можливостями. Моя боротьба. Моя Україна», — так вона прокоментувала на сторінці у соціальній мережі своє рішення.


Жінка родом з Горлівки (Донецької області), яку з 2014 року внаслідок російської збройної агресії тимчасово окуповано 1-м армійським корпусом РФ.

 

Волонтерку, громадську діячку, військову лікарку, кандидатку медичних наук та дитячу кардіологиню було затримано 12 грудня 2019 року як одну з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета (затримано і висунуто підозри також військовій медсестрі Яні Дугарь та музиканту й добровольцю Андрію Антоненку). Звинувачення розсипаються. Активісти впевнені, що вони «шиті білими нитками».